11 april 2009

Påskafton*

Inte alla har förmånen att få vakna med denna vackra utsikt! I morgon är den ännu vackrare för då är fönstren rena! Det samt en påskmiddag med Åsorna och mamma är dagens projekt. Förhoppningsvis kan vi ju se Robinsson också. I går kväll kunde vi nämligen bara lyssna på Så ska det låta. Bilden var från någon finsk tv-kanal??? Men just TV 4 gick att få in. Märkligt.
19 grader var det i stugan när vi vaknade, nice!

Nu har mannen börjat med disken, bäst jag sätter vart med cheesecaken!

*
För er som tror: Påskafton är i den kristna traditionen en ”tom” dag. Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom. Inga gudstjänster firas i kyrkan denna dag. Istället väntar man till påsknatten för att fira Kristi uppståndelse.

För oss andra: Att påskaftonen i Sverige kommit att bli den stora ”firardagen” under påsken kan troligen ses som en parallell till julaftonen. Påskafton förknippas i Sverige ofta med påskägg fyllt med godis eller andra saker, och mat, ofta ägg.

1 kommentar:

Åsa sa...

Ahhh, cheesecake :), det ser jag fram emot! Då ses vi ikväll då och firar denna "tomma" dag med mat och dryck. Ska bli så trevligt.
Kram Åsa