
3 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågkross
2 dl vetekli
2 msk bikarbonat
3 msk brödkryddor
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
En enkel deg, bara att röra ihop.Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.2. Blanda alla ingredienser till filmjölkslimpan i en bunke. Häll upp i smorda avlånga formar à 1 1/2 liter.3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna.
Man kan ha i lite vad man har hemma har jag märkt. I dag hade jag mindre sirap och hällde i någon dl hackade valnötter. Luktar underbart i hela huset! Alla gillar det, tom Axel som annars är skeptiskt till allt som inte är som det brukar.
I kväll ämnar vi se en dokumentär på TV 2 kl 20.00. Jag vill inte leva detta livet heter den. Handlar om ungdomar som fastnat i drogmissbruk. Sen lär det bli en tidig kväll i säng då min klocka ringer 05.00 i morgon bitti. En vecka med 3,5 arbetsdagar varav en i Kristinehamn. Kommer att gå hur fort som helst!
Hörs i morgon!
1 kommentar:
iiii en till som mig Trode det inte fanns ;D
Torsdagar då skurar jag alltid införhelgen & så man kan komma hem på fredagen efter jobbet & bara njuuuuta & jo jag har på vägen hem köpt mig en bukett blommor.
Kram fina du !
Lollo
Skicka en kommentar