09 april 2009

Hemmafru Marie

Den är för fin för att bara tittas på 3-4 månader om året. Nu hänger den ovanför soffan och pryder sin plats. I vår ägo finns sedan ett år en systertavla till den. Den stå i trappan och jag har kommit på den geniala idén att de skall byta plats med varandra allt eftersom årstiderna växlar. Den röda vintertavlan kommer således att hänga ovan soffan på vinterhalvåret och vice versa.



I dag har jag tagit ledigt. Har ju ändå jobbat lite men jag älskar att vara hemma när ingen annan är det. Har skurat badrum (det är ju torsdag ;o)) Bäddat rent, plockat och dammsugit. Om jag inte vore så stressad över att tjäna pengar skulle jag gärna jobba deltid för att få en dag i veckan att gå hemma och fnula (är det dalmål eller används ordet fnula över allt?) Å, andra sidan gjorde jag det i några år när pojkarna var små och det slutar ju med att ingen i familjen märker att någon städar, tvättar, bäddar rent, handlar för de ser aldrig när det görs. Rätt otacksamt och en riktig kvinnofälla. Men det blev ordentligt gjort. Resulterar ju faktiskt i att jag kommer att få mindre pension den dagen det är aktuellt MEN det resulterar också i att jag har en god och fin kontakt med mina barn. Det är ju faktiskt värt lite mindre pension (och om jag nu ju gör raketkarriär och kliver upp i lön så kanske, kanske jag kan komma i kapp, fast jag vet faktiskt inte om det är det jag vill)

Axel slutar efter lunch, skall med honom till stan och leta jeans. Han har 2, ett par jättetrasiga och ett par alldeles för stora.

Hörs i kväll!

1 kommentar:

Maribella sa...

Hittades några jeans till Axel??