05 januari 2010

Trettondagsafton

Är det i dag och är ju en helgdagsafton som infaller den 5 januari, dagen före trettondedag jul och även en pjäs av William Shakespeare från 1601 (enligt Wikipedia) För mig är den inget särskilt. Min mamma fyller år på Trettondagen, dvs i morgon och den dagen är alltid röd.

SSK vann då till slut över Timrå i går (på övertid). Vi hade sällskap av Henkan och Fia och hade en jättetrevlig kväll med hockey, varma mackor med kantareller, vin och samtal vid köksbordet. Jag som är kvällstrött och morgonpigg har ju tack vara JVM hockeyn och ledighet helt vänt på dygnet.

9780593054277 Var uppe till 03 i natt och sov till 09. Har haft lite egentid nu på morgonen i soffan tillsammans med Robert Langdon och nu är jag riktigt inne i boken. Halva kvar att läsa. Nästan så man ransonerar läsandet så att den inte tar slut för fort. Å andra sidan har jag massor av bra böcker att läsa på mitt nattygsbord. När jag tyckte mannen sovit klart serverade jag honom frukost och LT på sängen (och har baktanken att man får igen det vad det lider)

I dag skall vi inte göra mycket. Vara med varandra, skeda i soffan, läsa, kanske gå en promenad (men Magnus är SÅ känslig för kyla 08:a som han är ;)) Äta en god middag samt se småkronorna spela match om bronset kl 22,00. En lyxig “bara vara” dag.

4 kommentarer:

Maribella sa...

Jag förstår M!! Hallå, det är -16 grader idag!! Brrrrr!!
Ha det skönt inomhhus!

Lotta sa...

Jag älskar årstiderna och ser helst att det är vinter när det ska vara vinter. Dock måste jag ta Magnus min kära vän och kollega i försvar. Idag är det sketa kallt ute. Den som går ut utan vantar idag fryser rejält kan jag lova. Klart som sjutton att han prioriterar att skeda framför promenad :-)
Kram till dig vännen.

Anonym sa...

Jag är ingen dalkulla men nog hade jag valt både promenad och skeda i soffan

Susanne sa...

Glömde skriva
kram Susanne på förra inlägget, typiskt mig.