14 januari 2010

Haiti

I Haiti (som jag inte ens visste vart det låg, jag skäms!) vill man inte vara nu. Inte som privatperson i alla fall, möjligen som sjuksköterska. Tänk er att de har 50,000 konstaterade dödsfall och de tror att uppåt 100,000 kan vara döda. Mer än det bor i min stad. Varför har man inte hört så mycket om Haiti. Dess grannland Dominikanska republiken verkar ju vara ett riktigt paradis? Jo, antagligen för att det är otroligt fattigt och korrupt. Haiti är ett av världens mest korrupta länder med hög kriminalitet enligt dagens Aftonblad. Bara länder som Afghanistan, Irak, Sudan och Burma är värre enligt den lista som organisationen Transparency International sammanställer varje år. Ok, man fattar varför man inte sett någon turistbroschyr om Haiti. Mina tankar går i alla fall till Haitis befolkning och jag hoppas verkligen att alla hjälpsändningar inte hamnar i fel händer.

I dag är det torsdag = städdag. Som en liten städbonus åkte jag och handlade en lampskärm och lite nya blommor (jag är en sådan som kastar julstjärnorna efter jul hur fina dom än är)Bild0491 Det syns ju kanske inte på kortet men lampskärmen är inte rund utan oval och vit med vitt mönster (syns inte heller på bilden) Känner mig rätt nöjd men undrar när de helt sladdlösa lamporna kommer? Sladdar är ju aldrig snyggt!

Något som inte är lika kul är att SSK i skrivande stund ligger under med 2-0 mot Brynäs borta, å andra sidan är vi rätt vana med det och vi har ju vänt just 2 måls underläggen ett antal gånger denna säsong.

Äntligen fredag i morgon, sen jobbar jag bara 3 dagar nästa vecka och på  den 3:e dagen (onsdagen) åker jag och pappa till Åsorna nere på Koh Lanta! Längtar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Snygg lampa! Ska också köpa nya blommor, får bli i helgen.....Hoppas du får en riktigt skön och avkopplande resa!!
Kram Susanne