15 januari 2010

Temporalisarterit och tulpaner

Min pappa är en frisk karl i sina bästa år (67 på det 68:onde) Vi skall ju tillsammans resa och hälsa på Åsorna på onsdag. Häromdagen när jag pratade med honom sa han att han hade så förskräckligt ont i huvudet (det här är inte en man som pratar krämpor eller gnäller) Bara att han sa det till sin sjuksköterskepraktiserande dotter fick en att dra öronen åt sig. Jag ställde massa frågor för att utesluta stroke som hans lillesyrra Viola hade här om året. I morse ringde jag igen för att höra hur det var (läs: om han levde) Jo, då han hade varit till doktorn i går på eget initiativ när han upptäckte att inte såg på ett öga (samma sida som huvudvärken) Rätt dag att besöka vårdcentralen i Lima på. Där var någon specialist på tillfälligt besök. Ställde diagnos, öppnade vid tinningen och tog bort 1 cm inflammerad blodkärl, sydde i hop och ordinerade kortison! Helt otroligt! För er som vill läsa vad temporalisarterit är klicka och läs!

Bild0492

Var på jobbet aptidigt i morse och kunde därför åka hem i tid med gott samvete. Underbart snälla och duktiga Anton har hjälpt mig att tvätta (skura) Axels dator ren från virus så den bar jag med mig hem. Barnfri fredag vankas det i det lilla radhuset. Det bästa med det är att det är lika snyggt när man kommer hem som när man lämnade det. Mannen kom en stund senare och hade med sig denna vackra bukett (inhandlad på blomsteraffär och inte ica/konsum, jag är lite petig på sånt) Nu ligger han i badet, jag skriver och kronärtskockorna står på spisen. Till varmrätt äter vi kräftrisotto och sen ser vi på spåret som de pensionärer vi är :) Jag tröstar mig med att det är min lillasyrras favvoprogram och hon är faktiskt född på 70 talet. Apropå Åsa. Fick mess från henne i dag (mest om pappas huvud) men sen klämde hon in: Vill ni hälsa på Pontus i Svenska skolan här nere? Persbrandts barn går där (man kan tro att det är Sannas äldsta då just Persbrandts bebisar gissningsvis inte börjat skolan ännu) Kort svar från mig: För fet för att träffa Persbrandt.

Nu tvekar jag, ska man kanske packa korsetten och gå på en liten åhörardag?

Mikael Persbrandt Close up.jpg

3 kommentarer:

HemmahosSussie sa...

Klart du ska gå till skolan, men skippa korsetten. En naturlig kvinna är det vackraste som finns, be proud, det finns bara en av dig och det är du. Nämen märkte du, där kom en 80-talare med Attling insmygande :) Ha en underbar resa. Kom för guds skull ihåg solskyddet bara, högt dessutom. För du vet bättre "blek och intressant än röd och död"

Åsorna sa...

Pontus trodde att ungarna (en kille och en tjej) gick på lågstadiet men han var lite osäker. Mr Persbrandt himself var inte med på samlingen igår men han hade varit på skolan i veckan.

Skönt att pappa Kjell mår bättre.

Kram

Anonym sa...

Kuurrrrrr
nu blir jag avvis och det stämmer nog bra då jag trogen läsare till även Sannas blogg.

Himmel vad mysigt för dig och din pappa
att få komma iväg på semester !
Kramar lollo