30 maj 2009

Favoritstund på dagen

Är just lördag mornar. Särskilt en som denna där jag får vara uppe ensam. Jag undrar om det inte är typiskt kvinnligt? Jag känner i alla fall ingen man som uttryckt att han älskar att vara själv.  Jag har en i kretsen runt mig som nyss skilt sig, han sa att det värsta var när barnen var hos mamman och han kom hem till en tom lägenhet. Det var det bästa med min skilsmässa. Jag kunde bara sitta där i min vita soffa, i en nystädat lägenhet och tindra och njuta av att inte behöva köra till Scaniarinken, laga mat och fylla andras behov.

Morgonljuset, magiskt underbart. På bilden ser ni det äppelträd (Aroma) vi planterade förra sommaren. Vi måste beskära det i dag men vi är lite osäkra hur. Kan man få ett tips? Pärlhyacinterna är ju också fina men är de inte sena?

Bild0144

Något som inte är lika härligt är allt djäkla pollen. Inte för jag är allergisk på något vis men på min fina blå bil gör den sig inget vidare! Ligger i drivor efter det regn som föll för ett par dagar sedan.

Bild0145

Nu börjar huset att röra på sig, 1,5 timme ensamtid fick jag, inte illa! I kväll skall jag till Kamilla och träffa tjejgänget från senaste Ålandsresan. De är helt ointresserade av Robinson, det vet ju ni som läser min blogg att jag inte är (ointresserad) Jag tänker inte missa det. Hoppas att Jarmo vinner, om han inte gör det hejar jag på Nina.

Hejhej på ett tag!

1 kommentar:

Svägerskan sa...

Jag tycker också att det var underbart med ensamtiden i och med separationen men jag har märkt att det är lite tabu att tycka så. Som mamma ska man gråta efter sina barn när de är hos pappan... Men inte vi alltså! :-) Ensamtid och vuxentid ska inte underskattas hur mycket man än älskar sina knoddar