09 augusti 2010

Cocktailklänning

Måste jag få tag på tills den 1/9. Känns sådär. Nästan så jag ångrar att vi tackade jag till den där smoking galamiddagen i Spegelsalen på Grand Hotell. Jag är ingen “fin” en. Ska jag köpa en klänning för massa stålar vill jag:

1. Känna mig fin i den (svårt när man för tillfället är fet)

2. Kunna använda den någon gång mer i livet (blir ju svårt för snart är jag ju superslimmad och “fit” och hur jag då kunna ha en sådan stor klänning?)

3. Inte vara allt för obekväm

Finns ju massa regler för sånt där. Den ska gå till knät eller längre, den ska vara i “fint” tyg. Shit vad svårt att hitta så långa klänningar som man känner sig fin i! Det finaste på min kropp är ju mina smala ben som har turen att sluppit både åderbråck och ådernät, dom skall alltså nu gömmas. Tänker att finast är jag i svart (= svart ser man smalare ut i) Men då kan jag ju inte använda den om man skulle bli bjuden på bröllop. Bättre då en färg….Jag som typ bara har svarta eller vita kläder kan tänka mig djupt vinröd eller plommon eller möjligen marinblå. Finns INGA!

Marie som tacksamt tar emot råd eller lånar av någon (ni med ministorlekar behöver inte göra er besvär att erbjuda er)

5 kommentarer:

HemmahosSussie sa...

Var i samma sits för ett tag sedan. Köpte helt sonika ett snyggt sidentyg och ringde runt tills jag fick fatt i en sömmerska som kunde sy åt mig. Lite stress blev det, men det gick. (hade också bara några veckor på mig).
Lycka till.

Lotta sa...

Jag la ned två standklänningar i påsen som jag hoppas att din make fick med sig hem idag. Jag fick dem, men vill inte ha dem. Om de inte passar dig kanske du kan ge bort. Annars kasta... Gislea är på bröllopsresa. Så snart hon kommer hem skall jag fråga henne vart hon köpt sin klänning.

Anonym sa...

Du bor ju Södertälje - där finns många "bröllopsaffärer" som även har cocktailklänningar. Värt ett besök, min är lite gammal och inte såååå snygg.Dessutom tråksvart med en vit rosett som en jätteplaffa, not nice. En klarröd ser jag att du ska ha, tyll nertill och fast över bysten. Skit snyggt ( ska jobba extra som sierska)hahaha.
Lycka till

Suzan sa...

benen kan du gömma i ett par schyssta strumpbyxor =)

Gun sa...

Blocket, köpa en eller sälja den du köper i affären. Plommen eller marin, super snyggt