11 februari 2010

Södertälje-Lima-Sälen-Källfjället

P2100185

16,45 lämnade Nygatan och Södertälje. Första stoppet redan i Hummelsta där det alltid funnits en stor Godisbutik, väl besökt av oss även när barnen var små på våra resor mot både Smedjebacken och Sälen.  Redan några mil senare var grabbarna grus hungriga. I Västerås finns Burger King och det föll oss i smaken för vi hade kommit överens om att försöka undvika Mc´Donalds.

P2100186 22,30 svängde vi in på faderns och tillika morfaderns uppfart. Fika, titta på Thailandsbilder och sen sova. Jag och Oskar kamperade ihop i gästrummet och småkillarna sov på madrasser på golvet i vardagsrummet. Sov hur gott som helst om än lite hårt.

P2110190I morse åkte vi att hyra skidor det första vi gjorde. Pappa som är van efter vår Thailandsresa prutade så vi fick “Sälenpris”. Väl uppe på fjället fick killarna åka skidor från Östfjället och jag och pappa åkte vidare till Josvallen för att lasta all mat och packning på släden och skotern.

Nu har vi packat ur, fikat med varm choklad och grabbarna har hunnit dra en 5-korts poker med morfadern medans jag fick djäklas med att få igång det mobila bredbandet. I eftermiddag väntar en tur till Syndalen samt Älgbiff till middag.

PS Solen skiner och vi har –7 ute och det var +10 inne när vi kom fram (pappa har varit här och eldat i 2 dagar) DS

2 kommentarer:

Gun sa...

Gu så härligt det låter. Är solgropen gjord? Det låter så mysigt med sol, snö och varm choklad. Ha så kul nu med poker och TP
kram till er alla

Pingvinfamiljen sa...

Vad är det för skitdongel du har fått tag på ;)? Vad mysigt att få njuta med pappa och sönerna en hel helg. Hoppas att pappas thailandsbilder var fina. Nu fick vi precis sms om att Isak är född!!! Kul. Ha det så jättebra och hälsa alla. Kramar från oss