06 februari 2010

Snöskottning

En lördag med riktig sovmorgon. Vaknade 03 somnade om, vaknade 06 somnade om. Vaknade 08,45! Åt frukost och återvände till den varma, mjuka sängen med LT och DN, datorn och den lika varma och mjuka mannen. Vill ju gärna ha på TV 4 Nyhetsmorgon och höra Lasse Bengtssons ljuva stämma i bakgrunden. Karln har nog rest till varmare breddgrader eller så för han hade vikarie idag med. Jag gillar verkligen Jenny Östergren med men ingen är som Lasse, han är Lördag för mig så som Hasse Tellemar var på 70 talet. Har Jenny en bulle i ugnen? Smala människan hade en riktig bula på magen. Strömstedt som i så fall borde vara pappan är väl typ 55 år?

Bild: Lasse Bengtsson leder TV4:s nya kriminalprogram Misstänkt, Foto: TV 4Jenny Östergren. Foto: Emma Wallte

Efter att vi läst tidningarna, facebookat och skedat i sängen åkte vi till Getryggen för att skotta av tung snö på taket. Det var vi inte ensamma om.  I var och varannan stuga skottades det. Mannen skottade och jag hejade på (det är ju ändå hans stuga mer än min ;o))P2060184

Så här ser vyn ut i vinterskrud. Jag som gillar vintern fick en längtan till våren efter att ha varit där. Snart kan vi börja vara där. Påsk får bli premiärövernattarhelgen hoppas vi.

P2060183

Åkte sen till Coop forum och bolaget sen hem. Har läst Tara, löst korsord och bara varit. Duschat men struntat i mascaran och locktången. I kväll ska vi äta lax. Världen lättaste recept med bara 4 ingredienser:

See full size imageBladspenat (fryst som jag tog ur frysen i morse) Kramas ur och läggs i botten på en ugnsfast form

 

 

See full size imageLax i portionsbitar (som man köper i 4 pack) saltas och peppras och läggs på spenaten

 

 

See full size imageParmensanost (rives ovanpå laxen och spenaten)

 

 

See full size imageHäll över grädde i valfri mängd

 

 

Skjuts in i ugnen. Serveras med kokt potatis som kan pressas om man gillar det. Supergott!

Senare blir det antagligen melodifestivalen. Jag tycker egentligen att det räcker med att se finalen, fattar inte varför det det ska harvas med massa delfinaler eller vad det heter. Nåväl, makens döttrar är här och de lär inte vilja missa det för allt i världen!

programledarna_302

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en skön softar dag. Då är vi två som tycker det räcker med en omgång melodifestival...fick ett tips om att öppna en av de 5 vinflaskorna som ligger och skräpar i hyllan, då skulle melodifestivalen bli rolig. Jag är dock tveksam både till sången och vinet:)

Åsorna sa...

Vi är så glada att just slippa hela Melodifestival-hysterin. Att vi dessutom slipper OS är en riktig bonus. Låter som en skön lördag. Mys på!

Idag ska vi åka på moppetur lite söderut med Karin.

Ha en skön söndag

Lotta sa...

Tack för middagstipset.