04 november 2009

Stolt mamma

Onsdag 04 nov 03:56

Team 20 vs. Carleton Univ.

Satte uppe sent i natt och såg juniorlandslaget spela mot Carleton University. En match Team 20 vann med 5-1. Lite noteringar från matchen innan läggdags:
Period 1
1-0 Alexander Fällström avslossar ett hårt slagskott som Dennis Rasmussen påpassligt petar in returen på.
2-0 Anton Lander transporterar in pucken i offensiv zon, släpper till Mattias Tedenby som driver mot mål med en kanadensisk back i ryggen. Avlosser ett halvklent skott som letar sig in bakom målvakten.
Kommentar: Sverige bäst från start. Skapade flest målchanser, rätt bra spel i alla tre zoner.
Period 2
3-0 Rasmussen får in pucken i offensiv zon, Fällström får pucken och skickar en hård direktpass från ena hörnet och Lukas Kilström slårt till med ett stenhårt direktskott. Mycket snyggt.

Kommentar: Sverige vinner perioden, men Carleton var det bättre laget. Markström gör en mycket bra period med flera svettiga räddningar. Sverige spelar rätt hyfsat i numerärt underläge. Adam Larsson periodens dominant tills han åkte på en elbowingutvisning.
Period 3
4-0 Anton Rödin, som gör sitt första byte i matchen, sätter ett hårt slagskott efter en snabb spelvändning där Carleton är alldeles för slappa efter att i sekvensen tidigare trott sig gjort mål på Markström.
5-0 Ny snabb spelvändning, Rödin släpper pucken bakåt till André Petersson som stänker in 5-0 med ett snabbt handledsskott.
Kommentar: Sverige något bättre, men Carleton stod upp bra. Noterbart är att Pääjärvi inte spelade i den tredje perioden utan Rödin tog hans plats. Timråforwarden åkte på en tung tackling i den andra perioden, så kanske valde man att vila han.
Bland de bästa spelarna i matchen hittar vi Jacob Markström, Mattias Tedenby, Adam Larsson, Anton Rödin (fin tredjeperiod), Alexander Fällström (första halvan av matchen). Defensivt förväntade jag mig mer av Oliver Ekman-Larsson och David Rundblad, även om den sistnämnde spelade upp sig och stod för matchens tackling i slutminuterna. Annars hade DIF:s Marcus Krüger det ganska tufft mot de fysiska kanadickerna.
"Doldisarna" Lukas Kilström och Arvid Strömberg gjorde det helt okej. Den ene grejade ett snyggt mål och var ganska delaktig i spelet, medan Strömberg jobbade på bra, åkte mycket skridskor och hade några skapliga boxplaybyten. Han åkte dock på en tung tackling i slutet av den tredje perioden och kom väl inte tillbaka efter det.

Johan Nilsson

1 kommentar:

Lotta sa...

Jösses så kul! klart du ska vara stolt.

Kramkram