28 februari 2009

Stockholm

I soffan nybadad med min lika nybadade Magnus och ett glas Gula änlan Utsikten från vår ballkong (det är en bit av Valhallavägen ni ser)

Efter att ha djävlas en bra stund med att få igång internetuppkoppling på rummet har vi äntligen lyckats. Vi är inga tekniker någon av oss. Ingen Bengtsson eller Anton fanns tillhands heller. Trägen vann till slut även denna gång.
Underbart hotell! Fult på utsidan men som alltid är det ju insidan som är det viktiga. Ett underbart rum (en minisvit) väntade oss. Badade och delade på en flaska Gula änkan som vi båda nu konstaterat att det är bådas favvochampagne. Lite tapenade till det, mmm.
Gick ut och kollade läget och fann att hotellet ligger typ 5 minuters promenadavståd från festloklen. Hamnade på restaurant Cypern där vi åt en mezemeny och till det ett Syrah vin. Gott och mycket mättande (som alldtid mezemenyer är) Hemma på rummet tämligen tidigt (jag går ju faktiskt upp 05 på mornarna!)

Lördag morgon, som mina trogna läsare nu vet är min favoritstund i veckan, fast jag förstår att jag inte är ensam om det, gissningsvis har väl 7 av 10 samma åsikt. Hotellfrukosten underbar (som alltid) Bäst är nästan yoghurt tallriken: Naturell yoghurt, hasselnätter, solroskärnor, banan, havrekuddar och lite honung.

Nu väntar inköp av present, blommor & kort samt letande efter den perfekta festklänningen innan vi skall möta upp andra festdeltagare och gå på kalas.

Hörs senare!

PS Mamma var med mormor i går hela dagen. Hon tar det med fattning och mamma och mormor tog en promenad till en närliggande pizzeria. Min mormor som har älskat och varit så himla duktig på att laga mat bara älskar pizza. Man skulle ju kunna tror att en en svensk kvinna i 87 årsåldern skulle älska kalopps, dillkött och annan svensk rejäl husmanskost men det bor kanske en iten italienska i henne? DS


1 kommentar:

Anonym sa...

Åhh, som vi väntat på denna uppdatering :). Så Gula änkan är er favvochampagne. Inga billiga vanor ni har :). Själv har jag nog aldrig ens smakat den. Vad perfekt att hotellet ligger så nära festlokalen. Hoppas att du hittar den optimala felmärkta(st 36)festblåsan idag.

P.S Mormor hade till och med ätit upp hela pizzan och pizzasallad för två. Inte illa pinkat för en 87-årig dam med sorg. Heja mormor!!!