20 maj 2011

Sista dagen på Lanta

 

Thailand, sista dagarna på Lanta 006

En ovana vi lätt vande oss vid. Att se solnedgången med en kall öl i handen

Thailand, sista dagarna på Lanta 012

Bredvid denna palm parkerade vi mopparna när vi strandade vid Klong Dao. Gröna kokkosnötter visste jag inte ens att det fanns. I dag tillbringade vi ett par timmar här innan vi masade oss ner till Long Beach åt en gudomlig lunch på ett ställe som jag tror hette Somewhere else. Sen badade vi där med, ensamma på hela stranden. Under våra 9 dagar har vi inte legat och “solat” en minut. Vi ligger i skuggan och läser samt badar (jag mest, jag älskar att bada) Detta gör att solbrännan är tämligen ojämn. På min kropp ses märken efter bikini, jeanskjol och linne (moppebränna) Brunast är armarna och pannan. Vitast (förutom skinkor och bröst) är nog låren som ofta har haft en kort kjol över sig när vi kört moppe.

Thailand, sista dagarna på Lanta 016

Vi har ätit thaimat till lunch och middag alla dagar samt fruktsallad till frukost. På bilden ser ni förrätten vi delade på till lunch, Tempuraräkor. Betyg 10 på en tiogradig skala. Jag erkänner också utan omsvep att jag ätit skaldjur varenda måltid, antingen till för eller varmrätt. Godaste måltiden är en soppa med kokosmjölk och räkor på Lanta Terrace tycker både jag och Magnus. Jag åt samma rätt på en strandrestaurang i går, den är nog min sämsta måltid här (men inte illa för det) Bilden nedan är utsikten från dagens lunchhak. Lite annat än Liljeholmskajen :)

Thailand, sista dagarna på Lanta 014

Några reflektioner:

Viltolyckor får en annan innebörd här. 2 gånger har vi varit hyfsat nära att köra över ödlor. Inte små gulliga som gör oss sällskap på kvällarna utan STORA. En gång var vi nära att köra på en apa. Jag vet inte vilket som är att föredra, en älg i bil eller en apa med moppe.

Kattungar, det finns massor! Inga katter eller hundar har ägare om vi förstått saken rätt. Hundarna vi möter är heller inte alls så sällskapliga som hemma. Dom ignorerar människor oftast (skönt för mig som är lite hundrädd)

Leenden, alla ler här och verkar inte det minsta trötta på turister. Vi ler tillbaks och jag tänker att jag ska fanimig fortsätta med denna vana även hemma. Det smittar ju liksom och vem vill inte mötas av massa leenden?

Det kostar 30 bath per kilo tvätt här. Vi lämnade i går och hämtade i dag (för vem vill komma hem och börja stortvätta?) Så rent och fint vikt att man blir rörd och nästan gratis. Finns det någon hemsyssla jag skulle leja bort är det just tvätten.

Efter detta inlägg väntar en poolöl, samspråk med min 40 åriga make och sen en sista måltid här på Koh Lanta. Klockan 06 ringer klockan i morgonbitti för färd mot Krabi – Bangkok. Och här ska vi bo!

Trevlig fredag på er alla ni som hittat hit!

6 kommentarer:

Lotta sa...

Underbar läsning vännen. Så bra att ni haft och har. Kram från mig som älskar att det nu äntligen är fredag igen :-)

sophia sa...

Har varit roligt att följa eran resa.
Välkomna hem!!

Gun sa...

Bra reflektioner och bra tänkt - klart du ska fortsätta sprida ett glatt leende.
Hoppas ni får det toppen i Bangkok.
Ubbe kommer över till när ni kommit hem och uppvaktar 40åriga Magnus :)
Kram kram

Åsorna sa...

Vilka dagar ni haft det på Lanta. Helt fantastiskt mysigt även om ni hann med en översvämning. Vi är bara tacksamma att ni bodde där då så inte vattnet hade legat där en vecka. Hoppas att ni får det lika bra i Bangkok.

Mamma sa...

Roligt att ha följt er i Thailand. Extra roligt eftersom jag varit där även om jag inte sett tjejernas hus. Men jag var med när dom bestämde sig och tittade på tomten.Ha nu en riktigt trevlig tid i Bangkok
Kramar

anna sa...

Jättekul att följa er under er fantastiska semester! Jättefina foton och härlig läsning. Njut nu av det sista dygnet i Bangkok, underbar stad om än lätt kaotisk.