08 maj 2011

Ekorrar

Under en längre tid har jag hört ett konstigt ljud från våra väggar och tak. Grannarna skvallrade att en ekorre med 3 ungar slagit bo i vårt hus. De bor vid taknocken som är vid Lotta och Tobias balkong. I dag har vi sett dom massor med gånger, ungarna är helt orädda och söta så man kan dö!

I ett tidigare inlägg har jag skrivit om fuldjur respektive findjur. För er som inte minns:

Fulfåglar: Kråka, skata. Finfåglar: Domherre, talgoxe.

Andra fuldjur: Råtta, grävling, mördarsnigel Andra findjur: Ekorre, rådjur, vinbergssnäcka.

I människovärden kallas det diskriminering och vi talar ständigt om att alla har lika värde oavsett etniskt ursprung eller religion. Men så icke i djurvärlden. En ekorre är ju så gulligt att ha runt husknuten eller är det bara en råtta med stor lurvig svans? Kan den vara ett skadedjur? Ingen aning men vi tänker inte mata dom men tycker att dom är rätt gulliga att ha som husdjur. Nu behöver inte barnen tjata om att vi ska skaffa hund eller katt, för vi har 4 ekorrar :)

I övrigt en dag full i skruvande och målande. Nu grillar vi fläskfilé, till det skall vi äta taboulli, hummus, limesås. Gott!

4 kommentarer:

Lotta sa...

Jösses så sött, och så roligt att ni blivit med husdjur :-)

Lill-Åsa sa...

Ekorrar är jättesöta men kan de inte vara lite aggresiva?! Men ni är ju större än ekorrna så det ska nog gå bra. Mysigt med grillning i sällskap av söta små ekorrungar :)

Maribella sa...

Mjaee, ekorrar är söta MEN:
-bär ofta på fästingar
-likar en råtta ganska ktaftigt...

Har ni skruvat ihop allt nu? Kan tro att det helst ska vara klart innan trippen söderöver! När sticker ni?

Kram

Anonym sa...

Kan inte hålla med om uppdelningen på findjur och fuldjur. Rådjur är definitivt FULdjur. De äter upp allt i trädgården och lämnar inget kvar. Att plantera något hemma hos oss är som att servera smörgåsbord åt rådjuren. Tyvärr så delar ju sambon din bild av att rådjur är söta och matar dem vintertid.
Svägerskan i Rönninge djurpark