11 maj 2011

Framme

Det känns ännu som det är tisdag för oss som flugit över 6 tidszoner. Jag har ju aldrig problem att somna så jag har sovit gott av och till från både Arlanda-Bangkok och Bangkok-Krabi.Positivt överraskad av Thaiairways. Halvtomt plan, gott om benutrymme och fantastisk service! Lyssnat på Den stygga flickans rackartyg, riktigt bra och löst lite korsord där emellan.
IMAG0462
För er som inte vet har min syster och hennes fru sålt sin lägenhet i Stockholm och byggt sig ett hus på Koh Lanta och därefter emigrerat till Australien. Vi är alltså på Koh Lanta och har lånat deras hus. Våra tidigare Thailandserfarenheter är tämligen olika. Magnus har luffat i Asien 1990-1991, jag har bara varit på Koh Lanta i januari förra året. Galet snyggt hus!
IMAG0463
Maken mittemot mig när jag sitter ute vid poolen och bloggar. Framför oss ser vi poolen och åt ena hållet kök/vardagsrum.
IMAG0464
                                             Master bedroom
IMAG0465
                           Och 2 bilder från kök och vardagsrum
IMAG0466
IMAG0467
Nytt sedan förra veckan enligt Annicka som sköter det praktiska med uthyrningen, en lite trädgård utan för köket som vetter mot baksidan.
IMAG0468
Jag skulle visa Magnus runt i närområdet. Vi tog inte våra moppar vi hyrt för vi skulle ju bara gå en liten bit. Det blev en väldigt lång och kokhet promenad. Suck, mitt lokalsinne är inte bara dåligt det finns fasiken inte alls. Jag som aldrig kunnat höger och vänster kan nu knappt upp och ner eller bak och fram känns det som. Till slut satte vi oss på ett ganska fult ställe. Dukarna var av barnpåslakan, bord och stolar av udda sorter men kvinnan som jobbade där var inhemsk och av den rejäla sorten, bådar gott tänkte vi, och maten var super. När vi väl satt oss ser jag skylten Lilla Svenskan Skolan, den jag letat efter!
Åsorna: Om man är vid den skylten, hur hittar jag till den där restaurangen där ni brukade äta fredagslunch?
Efter det gick vi hem (nära) och hämtade mopparna vi hyrt under vår vistelse här. Åkte ner mot Long Beach och tro på fan hittade jag inte till Cast Away. Jag visste att det var mellan Seven eleven och Apoteket man skulle åka ner! Väl där badade vi och fick massage, låg i skuggan och kände sköna vindar vina runt våra massageoljiga kroppar. Nice!
Jag har med mobil och laddare till den, dator och laddare till den, kamera och laddare till den men jag har inte packat sladden som går från kameran till datorn. Därför, kära läsare får ni tyvärr bara se foton tagna med våra mobiler. Än så länge i alla fall.
PS Åsor, var ligger den där fina, fina restaurangen som man fick gå en jättelång trapp ner för att komma till DS

5 kommentarer:

Åsa ER sa...

Härligt att läsa om hur nu har det.
För att komma till vårt fredagställe åker ni bara tvärs över "stora" vägen från huset och då ska ni passera stället där Pontus körde thaiboxning. Fortsätt en bit till och ni är framme.
Stället med långa trappen ligger efter 7 Eleven på Long Beach och ni svänger höger där ni ser den fina smyckade bilen.
Ha det underbart!
Kram

Lill-Åsa sa...

Ddå måste ni typ ha ätit lunch i Poppes skolmatsal ju. Kul!
angående vårt fredagsställe så är det bara rakt över gatan och håll lite vänster. Sedan paserar ni Poppes boxningsställe och då är det bara att gå rakt ner motvatnet. Vi förstår att du har det svårt med lokalsinnet. Vi var där i tre månader och hade i år svårt att hitta tillbaka till ställen. Poppe hade dock koll.

Relax bay ligger aningens efter vår föredetta avfart mot Lanta Loft. Kanske 200 meter efter Cast Away.

Åhh vad roligt det är att få komma tillbaka till Koh Lanta.

P.S Har tavlan i vardagsrummet ramlat ner? Ja ja poolen ser ju ut att vara fin och fylld :)

Gun sa...

Så bra att du är yrslig Marie, jag får massor av gratis tips nu ;)
Jag och Emma ska också ha fredagsmys med glass.
Mys på och kram till er båda

Lotta sa...

Men så härligt ni har det och så fint det är.

Jag har aldrig varit i Thailand och banne mig aldrig kört moped heller :-)

Krama om Magnus från mig.

Åsa ER sa...

Du förresten. Jag tänkte på det där med sladden från kameran till datorn. Du borde ha ett ställe i datorn där du kan stoppa in kamerans minneskort. Så för vi alltid över foton så slipper man ta med sig en sladd.

Kram