13 maj 2011

Moskitos

Så här bra är det faktiskt lagligt att ha det efter en dag på stranden och på mopederna. Poolen som hör till huset är faktiskt sval till skillnad mot havet som jag uppskattar till 30 grader.Thailand dag 3 002

Kvällsljuset är magiskt vackert men kort. Solen går ju liksom ner betydligt fortare här än hemma. Vips så är ögonblicket över. Men bilden nedan är vad vi ser om vi böjer våra nackar uppåt när vi sitter på uteplatsen som hör till huset.Inte illa. Lite ödlor och “gudbevaremigväl” en kackerlacka höll oss sällskap i går kväll. Jag kallade den för skalbaggen för det låter så mycket trevligare och visst är väl kackerlackan än typ av skalbagge? Elaka Magnus, han vet ju att jag är rädd för kackerlackor, varför måste han vara så himla ärlig (kan ha att göra med att han har 0 poäng på sympatiskhet i den där personlighetstesten jag lärt mig)

Thailand dag 3 003

Bilder på mig och min Magnus från gårdagens middag. Av 6 måltider har jag ätit 6 med skaldjur, yummi!

Thailand dag 3 005Thailand dag 3 006

I går åt vi på Longbeach, en fiskrestaurang på stranden. Hela middagen gick på strax under 500 bath (och då drack vi 2 öl var) Sjukt billigt (500 bath = 111,50 svenska kronor) Efter middagen åkte in till SalaDan, klockan var då runt 22 och de restauranger som inte stängt för säsongen började då stänga. Alltså inget ställe för de som vill ha lite rajraj.

Vi åkte hem och satt med fötterna i den svala poolen, drack mekong och cola och prata om meningen med livet. Thailand dag 3 008                                     Uppstammade vitsippor :)

Thailand dag 3 012Myggen är riktigt elaka åt oss. Vet inte hur bra det syns på denna bild men mannen har stora fula, vätskande myggbet i massor. Jag med, kliar på dom så de blöder och varar. Sjuksköterska som man är har man inte med sig vare sig Alsolsprit eller hydrokortison. Ska åka till ett apotek och förse oss.

Thailand dag 3 013I morse sken solen från klarblå himmel och har så gjort hela dagen. Fast vår så kallade smartphones säger att det är regn och åska i SalaDan.

Thailand dag 3 020Dagens matbild. Räkor (alla räkor är i storlek jumbo) med vitlök och peppar. Så himla gott. Massage har vi också fått och nu väntar eftermiddagsdoppet i poolen, behöver kylas ned,  idag är varmaste dagen so far men vi klagar inte. Vi har AC inne om vi vill och vid havet blåser det skönt.

                                              Ha det gott!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Åh, så bra ni har det. Vad härligt!

Prata meningen med livet lät mysigt. Han är fin han, maken din.

Kram till er båda.

Åsorna sa...

Vad smal du ser ut! Det ser ut som att ni äter gott och har det helt fantastiskt bra.

Åsorna sa...

Ni använder väl myggspiraler när ni sitter ute på kvällarna? Jag tror vi lämnade kvar en kartong någonstans. Annars kan man även dra på fläkten och rikta den utåt för de små jävlarna tycker inte om stormvindar.