02 april 2011

Rosévinspremiär

IMAG0387En snabbis på stan hann vi med. Handlade lite attiraljer till den annalkande påsken som tillbringas på Getryggen, en tämligen ny tradition (3:e året)

Vad gjorde vi av dagen nu då? Uppe vid 08 men sen tillbaks till sängen med tidningar och boken Håpas du trifs bra i fengelset. Det är ingen bok man lägger i från sig och går trallande med hopplasteg efter att ha läst. Oj oj, vad allt missbruk skadar, sårar och förstör familjer. Om nu Susanna Alakoskis böcker är självbiografiska så har hon inte haft det lätt. Och hur många barn till missbrukare finns det inte just nu som far illa. Själv har jag en blandad inställning till alkohol. Men jag som också sett Kung alkohol från sin sämsta sida tycker att det är otroligt gott med vin till maten, en kall öl på stranden, och till och med en kall nubbe till sillen. Men jag dricker inte en kvarting Explorer ensam i pannrummet en förmiddag. Det är skillnad.

IMAG0388

I dag lagar vi en himmelsk kycklingrätt vars recept vi tagit ur en gammal Allt om mat. Man lägger kycklingfilébitar i en marinad av rosévin, rapsolja, vitlök, salt och cayennepeppar. Sen trär man och grillar den på spett. Till det kokar man pasta (vi väljer pennepasta) När man kokat patan ställer man den åt sidan och fräser lök och vitlök i smör, tillsätter tomatpuré och rosépeppar och en skvätt rosévin. Där i häller man sen pastan och en massa riven parmesanost. Sallad, rosévin och vatten till. Detta receptet var i ett midsommarnummer så jag förstår att det är en sommarrätt men det finns ju faktiskt ingen lagstiftning runt detta utan bara oskrivna regler. Lite civil olydnad igen då. Fasiken vilken spontan och busig en man blivit :o)

Senare ser vi på Eat, pray and love. Jag har nyss läst boken och ser så fram mot filmen. Malin och Johanna är nästan lika entusiastiska, Magnus och Axel är väl sådär förväntansfulla.

           Ha en bra lördagskväll alla där ute i cyberrymden!

1 kommentar:

Mamma sa...

Rosékyckling, ja tack. Låter väldas gott. Receptet kan kanske vidarebefodras!
Fortsatt trevlig helg
Kram