01 december 2010

Hur ska man veta?

 

…vad man vill bli när man blir stor. 16 åringen tycker inte gymnasiet är kul. Finns liksom inte så många alternativ än att gå gymnasiet. Inte visste jag vad jag ville bli när jag valde och gick i gymnasiet. Det blev som det blev både med gymnasiet och högskolan och utbildning är ju aldrig att förkasta. I dag hade jag troligen inte valt samma utbildning och yrkesbana. I dag hade jag valt något som jag verkligen vill (skrivande journalist) jag som ju är trygghetsnarkoman valde vården som mormor och mamma och tänkte att där kommer det alltid att finnas jobb. Och det var ju rätt! Jag har dessutom alltid haft roliga jobb så vem är man att klaga. i 22 snart 23 år har jag varit sjuksköterska, jesus vad tiden går.

 

I övrigt förutom workshop och arbete har jag tränat. 50 minuter kondition och 40 minuter styrka. Mycket stolt kan jag också meddela att av mina 13 tappade kilon gick jag upp 1,5 under NY veckan men har tappat det denna veckan (med hjälp av hård disciplin) Av erfarenhet vet jag att det man går upp på kort tid tappar man också på kort tid OM man bara tar dom på en gång!

Sitter nyduschad i sängen med levande ljus runt i kring mig och nya Amelia som väntar på att bläddras i. Mig är det inte synd om! Trevlig kväll på er.

1 kommentar:

mammaxtre sa...

Det där med gymnasieval och att göra rätt val kan inte vara lätt. Jag gjorde mitt val(nu för länge sedan) utifrån vad jag ville bli. Sen blev jag inte det jag ville från början ändå. Men jag hoppade också av gymnansiet. Något man kunde göra då.

Har jag förstått det rätt nu så måste Axel fortsätta. Hoppar han av måste han börja från början. Det är aningens hårt kan jag tycka.

Du är så duktig!