19 december 2010

Lilljul och julgransinköp

I går firade vi lilljul hos familjen Martinelle i Sorunda. Min fina storasyster Gun har 5 barn och 6 barnbarn (och hon är bara 46 år) Egentligen gillar inte jag det här med lilljul. Julafton är ju den 24:e, så är det bara. Men att träffa systrar, mamma, pappa, syskonbarn och deras barn är såklart kul. Vi är en stor och högljudd släkt. Oskar hade sin Nina med för första gången, hoppas hon hämtat sig :o)

             Min yngsta son Axel tillsammans med min förstfödde OskarIMAG0139

Som vanligt bjöds det på Luciatåg. Lynn tar det på allvar och sjunger så fint (och Gun med såklart, men hon är rektor för en förskola så det kan man nästan kräva av henne?) Erik är den allvarsamma sorten och stod stilla och tindrade. De andra var det lite si och så med men det var väldigt vackert!IMAG0146

Min Axel skulle ha blivit en fantastiskt storebror, jag tror att det är den främsta anledningen att han överhuvudtaget vill följa med, han älskar småbarn. Här kurar han med Isak i soffan. Mycket fina killar!

IMAG0150

Guns nästyngsta Emma (med pojkvän som det bara syns pyttelite av) Albin och min mamma. Min mamma var 17, 19 och 24 år när hon fick barn. Sen är vi också 5 generationer i vår släkt!IMAG0155

                  Julbordet som alla bidragit till. Vi hade med oss skinkan!IMAG0138

Eftersom både jag och Nina var lika förkylda åkte vi hem hyfsat tidigt. Vi hann se Beck – Levande begravd innan vi la oss. Hualigen sicken läskig film!

I dag sov vi till 08,10 vilket får anses som rätt länge. Varit vaken endast en timme i natt och hostat så jag trodde lungorna skulle komma upp (det tar sig som mordbrännaren sa). Efter frukosten åkte pappa vidare till sin kvinna i Norrköping. Vi gick och la oss igen och mornade oss ända tills reprisen av Robinson började. Då fick man ju skärpa till sig och hänga med. Erik var en mycket värdig vinnare. Kul var ju också att han mötte Helen i finalen. En 20 år äldre kvinna/kämpe/muskelpaket. Bra kämpat Helen! Nu återstår frågan om man ska förnedra sig att bli bortratad ytterligare en gång? Har sökt fanimig alla år (men inte detta)

             

Efter Robinson åkte vi och köpte gran och titta vad jag hittade: En amaryllishållare! Jag vattnar alltid mina amaryllisar så de blir för långa och smala (och rangliga) Men med en sån här fin hållare viker stjälkarna inte. IMAG0157

Granen åker ut i förrådet tills den 23:e då man enligt traditionen klär den. Vi köpte den inte på plantagen eller annat större ställe. Jag tror att de hugger sina granar i september för de börjar barra på juldagen. I år köpte vi gran av Östertälje BOIS. En vanlig rödgran som luktar himmelskt!IMAG0158

I eftermiddag är det sport TV som gäller. Handboll och hockey. Mannen tittar på TV  och jag läser under en pläd, skavfötters med honom i soffan. Sämre kan man ha det!

3 kommentarer:

Mamma sa...

Låter helmysigt!

Maribella sa...

Gud vad Axel ändrat utseende de sista året! Han är en riktig hunk nuförtiden.....! Hoppas han inte vet om det bara, blir ju lätt dryga killar av snyggingar!
Hur är förkylningen? Bättre hoppas jag.
Och - JA!! Jag tränar och tränar med nya mobilen, men lätt är det f-n inte!

Kram

mammaxtre sa...

Axel blir mer och mer lik Lukas tycker jag.

Sök till Robinson, jag ska heja på dig :-)

Kram