30 januari 2014

Nöden har ingen lag


När man var ung blekte man slingor (eller hela håret hemma) Mest av ekonomiska skäl, och det fanns en kompis, mamma eller syster som glatt hjälpte till. Som medelålders har jag bara färgat det mörkare hemma, dumt för det slår lätt över i grönt när man har mycket slingor i grunden. Har fått lomma i väg till frissan och skämmas. Jag borde ha tänkt på att fixa utväxten innan jag började nytt jobb för NU kan man ju inte gå i från och min frissa jobbar inte på lördagar eller kvällar. Jag tog saken i egna händer. Köpte blekmedel och hätta och gjorde det själv (med lite hjälp från M) Blev rätt nöjd, åtminstone framifrån och bakifrån ser jag ju det inte själv så nu känns det som om jag kan vänta tills april med en frissatid.  


Denna fina (en bautalök) amaryllis hade flera stänglar med massor av klockor på varje. I dagens städartag åkte den i soporna förutom dessa två klocor somännu var fina.


Och den här fina kamelian som jag fick när jag slutade gamla jobbet är underbar!


Dagen och morgondagens arbetsplats. Där har jag inte varit sedan april 1990 då jag födde barn just där och är nog det Stockholms alla sjukhus jag varit minst på. 

I morgon är det fredag gott folk*! 

*Höll på att skriva igen men eftersom vi var på Lanta förra fredagen och det känns ju som det var rätt länge sen...


3 kommentarer:

LiteAvLinda sa...

Du glömde visa en bild på håret ;) Tur att vi ses imorgon!

mammaxtre sa...

Vad modig du är! Färga håret själv, skulle jag aldrig våga. Kram

Åsa E R sa...

Har färgat håret själv i många år. Mitt hår växer så galet fort så det skulle bli så dyrt att göra det på salong typ var sjätte vecka