11 juni 2010

Hej då den svenska grundskolan!

I dag har min lillplutt och sistfödde son sagt hejdå till den svenska grundskolan. Oj, vad fort det gick. Kämpigt i början för en kille som är född sent på året och med myror i rumpan, men som från åk 8 har gått riktigt bra. Att välja Brunnsängsskolan var för oss ett riktigt lyckat val. Jag tror ju inte egentligen att själva skolan har så stor betydelse men för Axels skull innebar det att han fick en magister i stället för en fröken. En tydlig ram, regler och massa goa vänner. Tack Andreas Venetis för att du varit en riktigt bra mentor till Axel! Utan dig vet jag inte hur det hade gått.

                          Betyghämtning och kramP6110010

En timme med mycket musik och sång i matsalen, ute hällregnade det.P6110008

                                     Hej då alla i klass 9cP6110012

                             Så här kul är det att sluta 9:an!P6110013

                             Storebröder och barnafadernP6110004

Vi var både mamma, pappa och de 2 bröderna på avslutningen. Ett tillfälle vi valde att förlänga med en sommarlovslunch. Vi var således och åt asiatisk buffé på stan.

Mellansonen Lukas 20 år, bara 16 månader yngre än sin äldre bror:P6110019                 Oskar, den förstfödde som alltså är 21,5 år ungP6110018        Axel som då är 6 år yngre än Oskar och 4,5 år yngre än LukasP6110016En mycket stolt och glad (om än tjock) mamma med det bästa hon gjort i livetP6110021

Malin och Johanna har förstås också haft skolavslutning. Malin har slutat 4:an och Johanna 6:an. De kommer till oss i dag och vi skall äta tacos och jordgubbar och glass. Nu har vi en blank helg framför oss. Axel åker till Grekland med pappafamiljen på söndag och vi andra kanske drar oss ut till Getryggen om det kommer lite sol (tänk på att solen lyser till ingen nytta ovan molnen och regnet vi i dag haft, grymt irriterande och onödigt!)

Ha en bra fredagskväll ni som kikat in!

3 kommentarer:

HemmahosSussie sa...

Marie, lägg av du är inte tjock. Men stolt ska du va för det är ett gäng fina grabbar du har. Njut nu av sommar och sol (när den nu kommer) och ha det bra. Kul förresten att se en bild av Kilis, var liksom inte i går, gissar en 25-30 år sen. Ha det gott å kram.

Maribella sa...

Vilken fin bild på dej och grabbarna!
Jag tycker du är superfin, som vanligt!!
Kram

Lotta sa...

Vilket härligt inlägg, du vackra kvinna!