19 juli 2010

Så var det måndagsmorgon och…

…sommarsemestern för 2010 är slut. Jag börjar med att jobba natt. I vanliga fall jobbar ju jag vanliga kontorstider men på somrarna hoppar jag in som vanlig syrra. Har många fördelar. Man glömmer inte jobbet, man håller sig uppdaterad och man får ju tillfälle att träffa nattsköterskorna. Mannen smög försiktigt upp i morse och jag sov till 08,10. Låg kvar och läste och gick inte upp förens 09,30. Sen har jag läst och rensat i jobbmailen, pratat i telefonen. Varit på stan (jag är ju egentligen ledig fram tills 22)

Ute i vår lilla trädgård är det full blom. Titta på denna fina Klematis som jag trodde var död i våras!P7190098                        Flamentanzrosorna börjar nästan att blomma överP7190099                           En simpel balja med Pelargoner i all sin enkelhetP7190100

Något jag inte fotat är när jag skurade ur vår soptunna. Äckelpäckel, men sopptömning sker varannan måndag och idag var jag hemma. Har legat någon svart gegga i botten på den länge. Nu luktar det grönsåpa och den är torkad med mirakelduk. Så fin så fin. Tyvärr är sopgubbarna vikarier misstänker jag. Vi som har så fin sopsortering i vår stad skall sortera komposterbara grejer i en speciell grön påse. När den är slut knyter man fast en så kastas det ut en ny rulle påsar. Vi har varit i behov ända sedan förra men inga nya i sikte. Grrr.

Nu är mannen hemma vi skall motionera, äta, tjusa och senare i natt ger jag råd på telefon 22-07 om någon behöver :o)

1 kommentar:

Maribella sa...

Ha en bra "förstadagen(natten)eftersemestern" jobbarnatt!
Ska nog klura ut något att ringa om...har lite klåda i vä öra - kan det vara skabb???

Kram