20 augusti 2011

Gnocchi di patate e spinaci con funghi e formaggio

I denna dags regnväder, vad passar bättre än att läsa recept, skriva inköpslista, handla och laga mat från grunden?

Ur denna bok hämtade vi dagens inspiration. Lite roligt för en av Paolos gäster i denna bok är en fd arbetskamrat till både mig och mannen (Roberto Ghisler) men just den här rätten är från kapitlet som handlar om Staffan Hildebrand. Min man som är en manisk svampplockare vägrar ta svamp ur frysen (där det finns mycket) när det ännu finns att hämta ur skogen. På med regnstället och se vad som kom hem:

IMAG0690

Vi skall alltså laga egen gnocchi, premiär för oss. Receptet innehåller även Tallegio, en av mina absoluta favoritostar!

IMAG0693                                   Förvällning av dagens kantarellskörd

IMAG0694Pastatillverkning (notera bytet från svampplockar t-shirt till middagsskjorta!)  avnjutes tillsammans med en varsin rom och cola och i öronen City and Colour och Norah Jones. Tilläggas bör att oljad ek inte är det optimala att baka vare sig pasta eller annat på. Ska köpa en vaxduk att lägga på vid bak.

IMAG0695

Done! Gnocchin blev fula men det syntes inte när svamp och ost blandningen kom i. Riktigt gott var det. Vi var bara tre personer till denna middag och receptet var beräknat till 4 vilket får anses bra beräknat för vi lyckades få 1/4 del över!

IMAG0698

Nu väntar en promenad och sen skall vi se på filmen om Cornelis Vreeswijk. Ha en bra lördag alla bloggläsare!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Roberto, nu blev jag nyfiken :-)

Vilka livsnjutarere ni två är. Ni är som skapta för varandra.

Kram

Lill-Åsa sa...

Jag känner också Roberto Ghisler :)
Väldigt imponerande med Magnus byte från svamptröja till fin skjorta. Man fick nästan en känsla av att han var tv-kock, typ. Vilken mysig lördag.

Åsa E R sa...

Ja vilken mysig lördag!
Var filmen bra?