01 september 2013

Välkommen september!

Jag är redo för lite höst. Hoppas på en fin så att man kan vara utomhus mycket. Ju äldre jag blir ju mer vill jag vara ute (dock inte ute som krogen där har jag just inget behov att vara längre annat än att äta god mat med männsiskor som står mig nära) Ute som i friska luften, i trädgården (den lilla), på stranden/bryggan/tomten på Getryggen, ute på fjället, ute på en promenad runt Årstaviken. Ja, ni fattar va?

Vaknade till en fin dag på Getryggen, kortet taget när var ute för att göra morgobehoven vid 07.30. Frukost, ännu mer vedstapling och trädgårdsfix. Köpt en ny ros som kom ner i jorden, rensat ogräs och jordförbättrat. Nu känns det som vi kan elda länge. Men jag vill ju så hemskt gärna ha en kamin inne i stugan också, och skulle jag få som jag vill går det dubbelt så mycket ved. Planerar redan vilka träd vi måste fälla om 4-5 år när vi kanske behöver fylla på vedförrådet (ni som känner mig vet ju att jag älskar att just planera, min äkta hälft är inte lika förtjust i mitt planerande :) )


Hemma i stan väntade också massa fix. För när vi är på Getryggen finns ingen som klipper gräset och rensar maskrosor här hemma. Kolla vad fin min* Mårbackapelargon är! 
*Funderar om det är mer politiskt korrekt att skriva vår Mårbackapelargon? Men ärligt Magnus har aldrig köpt en pelargon i hela sitt liv, även om halva är hans juridiskt. 


Egentligen är det inte EN utan tre pelargoner som är i hopsatta i en stor kruka. Fin är den i alla fall (2 av dom är övervintrade, en fick jag av mamma i år)

Kanske var det för att vi hade jäkligt tidig semester men jag längtar så efter ledighet. Inte för att jag är utarbetad eller ens trött  utan för att jag vill fylla dagarna med saker jag själv väljer. I dag har gänget som åker till Amsterdam i höst bestämt ett datum för att ses, äta musslor och skratta bort en kväll innan vi åker. Det gäller att ha lite roliga saker som händer då och då för att ha saker att se fram mot. 
I september händer följande: Jag ska med Gun och mamma till Sälen och träffa mina kusiner och fastrar/pappa och springa ett lopp och vandra och sova någon natt på Källfjället, elitserien (hockey) börjar och Oskar åker till Australien (just det ser jag inte fram emot även om jag tycker att det är roligt att han tagit beslutet att åka)


Så slutligen kommer en passande bild på min söndagskvällskänsla. Stulen från fäjsbok. 



 PS Killen är lite lik Oskar när han var liten! Eller hur?! DS


2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Jag fattar :-)

Umgås fastän man inte skall följa med, går det för sig mån tro?

Kram

Åsa sa...

Ja lite lik Oskar när han var liten var måndagskillen allt.

Höst är underbart! Men först vill jag ha lite sommar.