28 september 2013

Skansens höstmarknad

En vacker höstdag. För första natten på hela veckan sov jag utan att ligga vaken flera timmar på natten. Vaknade strax före 07 och mornade mig. Åkte 08.42 tåget in till stan där jag var på elevbehandling på Axelsons. Promenerade från Karlberg genom ett vackert Vasastan. 


Efter massagen tog jag mig till Skansen som i dag hade höstmarknad. Dum som jag är hade jag inte tagit ut kontanter och vid bankomaten vid Skansenentrén var kön hur lång som helst. Gjorde att jag besökte marknaden utan att kunna handla. Så dumt. Å, andra sidan har jag tankat vackra upplevelser och intryck. 


Diskerskor i zinkbaljor. Det var mycket folk på Skansen en dag som denna. Och väldigt många av de var utlänska turister. Jag har hört folk pratat tyska, hollänska, engelska och asiatiska språk. 




Oj, vad "guld" jag har i förråden här hemma :)


Här är jag i de gamla stadskvarteren , där stöter man lite "finare" folk.


Känslan av att vara på aktionen i Backorva eller annan Astrid Lindgren produktion


Alla stugor var öppna. Jag var i glasblåseriet och keramikverkstan. Dock utan att handla (i åtminstone glas-smedjan tog de kort) Kön till bageriet därifrån det doftade himelskt var låååång.


Dagdrömmer om barnbarn och åren då barnen var små


Griseknoen


Hem hade jag turen att hamnade på den här gamla rariteten


Så otroligt vackert inredd. Jag hann även göra några mindre ärenden i stan innan jag åkte hem. 

Nu ser på Linköping - Brynäs drabbas samman i en hittils mycket jämn match. Sammanfattningsvis en riktigt bra höstlördag. 

Tack för titten!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken trevlig dag du ser ut att haft.
Kram

Anonym sa...

Från Gun....