06 februari 2012

Dressing

Jag behöver råd. Denna burk köper jag inte så mycket för ostens skull utan mest för den goda oljan den ligger i. Jag använder den alltid som dressing och är beroende av den eftersom jag inte kan/vet några andra goda. Det blir en ganska dyr dressing per cl och dessutom är det ju kul att kunna variera sig.

Har du ett olja/vinäger baserat recept på en god salladsdressing tar jag mycket gärna emot det!

3 kommentarer:

Suzan sa...

Jag kör bara olivolja med örtsalt eller salladskrydda men kolla vad burken innehåller o försök blanda till en egen?

LindaF sa...

Min mormor lärde mig vääärldens lättaste o godaste: dubbelt så mkt olja som vinäger ( jag kör tex 4msk olivolja o 2msk äppelcidervinäger) pressa i nån klyfta vitlök, lite salt och vitpeppar. Passa till ALLT o är beroendeframkallande!

Lollo sa...

1 1/2 dl vatten
1 dl olja
1/2 dl vinäger

till en tomat sallad har jag bara i gul lök salt & peppear.
till kanske mer gurka / vanlig sallad som Suzan bara knorr grönsaks krydda.