31 augusti 2009

Favorit Poliser

I dag när jag kom hem från jobbet tog jag mig en långpromenad (semesterfettet + det gamla som sitter hårt ni vet) Lyssnade på fler sommarprogram som jag laddat ner sedan vi kom hem från Samos. I dag lyssnade jag på Hanna Hellqvist som verkligen var värd att lyssna på (kvinnligt/manligt, om att bli slagen) Vet egentligen inte vem hon är men blev nu jättenyfiken på henne som verkar ha växt upp med en pappa som satt i fängelse och däremellan slog henne (sen följde en hoper av pojkvänner som fortsatt slagit) Sen hann jag även lyssna på Jan Guillou som även det var riktigt bra. Bl.a. om hur han och Palme hamnade i någon slags hatposition till varandra. Jan pratade också om svenska deckarromaners poliser och deras musik (ni vet Wallander och hans italienska opera, Evert Grens med sin Siw Malmqvist e t c.)

För ungefär 3 år sedan hade jag aldrig läst en deckare, nu har jag säkert läst 100! Mina favoritinspektörer/poliser är:

1 Evert Grens (Roslund & Hellström)

2 Gunnar Barbarotti (Nesser)

3 Malin Fors (Kallentoft)

Just nu gillar jag allra mest en Harvard professor: Robert Langdon efter som jag just läst Änglar och demoner och håller som bäst på med Da Vinci koden.

Mannen i Göteborg för att utbilda sig, jag ensam hemma med Axel. ALL tvätt viken, struken och fördelat i fina högar på den som äger dens säng (min i lagd i lådor, för övrigt har jag typ 250 g tvätt jämfört med de andra som har 2 kg var typ) Nu skall fru Kilström Jönsson duscha och läsa antingen Tara eller möjligen Amelia (har Amelia höst också men det är ju inte September ännu ;o)) Troligen blir det Da Vinci koden också innan jag slår i hop mina blå.

Tack och godnatt läsarna mina!titut

30 augusti 2009

Inglourious Basterds


I kväll har jag Magnus och Axel varit på bio. Jag och mannen min såg denna hemska men bra film som utspelar sig under 2:a världskriget (man kan inte låta bli att undra hur många sådana det filmats in?)
Som vanligt är Tarantino rå (jag blundade en del del ska erkännas) Ingen kärlekshistoria finns och som vanligt är det dom goda (goda och goda, råa men hjärtliga passar kanske bättre in på dessa bastarder) mot dom onda (nazister) Brad är inte så snygg som han kan men det gör inget. Jag ger filmen 4+ och tycker verkligen att alla över 15 år ska se den.

29 augusti 2009

En bra dag!

Imorse knackade det på dörren och döm om min förvåning: min pappa stod där. På väg hem från Norrköping tittade han förbi! Jag som skulle till Stockholm fick sällskap av både pappa och Axel. Här står dom på söders höjder och tittar ut.Bild0315

Dagens fynd. På Nilsons i gallerian (dit jag alltid går för att köpa en fettfri frozen youghurtglass när jag är i Stockholm) Hade kostat 2150:-, var nedsatta till halva priset, och nu var det 70% på det. Således blev stövlarna mina för 345 riksdaler. Jag blir glad i hela kroppen en hel dag av att göra ett sådant klipp!Bild0318

Detta var det egentliga ärendet. Detta armband köpte jag för ett presentkort jag fick när jag fyllde 40 år (av Kamilla, Ulla och Eva) men antingen har jag fått fetare handleder eller så har smaken bara ändrat sig att jag vill ha ett som hänger. Så från 17 cm har jag förlängt det till 18 cm, stor skillnad på en cm. Sen måste de har någon slags superputs för det ser fanimig helt nytt ut! Bild0316 I kväll skall vi ha familjemiddag. Alla kommer men Oskar har jag inte fått tag i (och har ingen större förhoppning om att han kommer närvara)

Det här har mannen roat sig med när jag har varit i stan med pappa och sonen, massor av kantareller! Det blir således en liten kantarelltoast till förrätt i kväll :o)

Bild0320

28 augusti 2009

Thank God It´s Friday!

Bild0314

Och min Magnus lagar mat till mig! Nybadad är han fredag som sig bör.

En rätt bra dag på jobbet. Mycket att göra så dagen gick fort. Hemma ( på Nautilus) har jag tränat 40 minuter kondition och 30 minuter styrka samt 15 minuter stretch. Just hemkommen och duschad väntar jag på maten. Inget vin för för mig då Axel ska hämtas vid ishallen runt 22. Jag som i vanliga fall är morgonpigg har varit så trött denna vecka, längtar efter sovmorgon i morgonbitti!

 

Bjuder på en bonusbild som inte hör till dagen. Denna bild är tagen på Brooklynbridge  Ni ser från vänster min lillasyster Åsa, hennes fru Åsa och min storasyster Gun (de och Eva hänkade mig till NY när jag fyllde 40) Vi har i dagarna bokat en tjejresa till Bergamo-Dolmaso (nära Milano) i oktober. Tjejerna som tog mig på möhippa till Krakow förra året hade så djäkla kul att vi skall ha en liten resa som årlig tradition. 8 stycken, glada (flamsiga) kvinns blir vi. Nästa år blir vi 9 för då Maribel med också (och fler kanske?!)

22 juni06 p_ Brooklin bridge

Ha en bra kväll och helg alla läsare!

27 augusti 2009

Mera hockey!

    Först en bild på blomkrukorna som fick en lite höst makeover i går.Bild0311

     Bilen stod framför så jag kom inte åt att fota de alla tillsammansBild0312

I kväll var det dags för ännu en son att spela träningsmatch. SSK mötte idag Skellefteå och fick tyvärr 2-3 i baken. Lukas fick dock mycket istid och en assist. Träffade också Oskar som skaffat mustasch! Jag fick migrän för 2 gången denna dag men hävde anfallet med 50 mg Imigran. n841300301_7924

Hemma, nyduschad och hungrig. Tänk alla naturligt smala som här hade “myst” till med en varm macka, kanske med kantareller och ett glas kall öl. Nåja, i den gruppen har jag aldrig varit och kommer väl aldrig att hamna såvida jag inte drabbas av allvarlig sjukdom, och det vetè fan om det är värt.

Tack och godnatt och snälla låt mig vakna huvudvärksfri i morgon.

26 augusti 2009

Lilla patteklappardagen

Som Fylking kallar onsdagarna. Börjar ha lite koll på jobbet, fast jag har vare sig namn eller ansikten på alla vi hyr in.

Hem via Plantagen och planterade nya blommor i krukorna ute (skulle fotat men glömde, det får bli i morgon) Lagade mat och körde sen Axel till ishallen. Jag som dagen till ära skulle vara funktionär tog mig en timmes promenad i väntan på vår samling. Jag fick räkna skott på mål samt vakta utvisningsbåset för bortalaget, det är det jag brukar göra när jag är funktionär, för det är det enda jag klarar. De andra rollerna är: Skriva matchprotokoll (har aldrig lärt mig), vara speaker (hatar min egen röst, särskilt i mikrofon) eller sköta klockan (svårast)Axel Träningsmatch mot Järfälla vars tränare verkade tro att det var NHL final, klagade på varenda domarbeslut, skrek och bar sig allmänt illa åt. HALLO, pojkar 16 spelar träningsmatch! Vi förlorade med 2-4 men en liten tröst är att Axel gjorde ett av målen.

Bild0309

Nu har jag duschat mig varm (tänkte åka i kjol men mannen bannade mig) Jag hade collagetröja och nike-brallor men frös som en hund (om nu dom fryser så värst mer än andra djur) De andra mammorna (vi var bara mammor i funktionärsbåset  i dag) hade fleecetröjor OCH jackor. Orkade jag skulle jag brygga mig en kopp te men jag går hellre och lägger mig.

Tack och godnatt!

25 augusti 2009

Citat

Citat 1:

" När du är 43 år gammal har du lärt dig mycket, du måste bara komma ihåg det"

Citat 2:

“ Work like you don´t need the money, love like you never been hurt and dance like no one is watching ”

24 augusti 2009

Back in business

På mitt jobb har det nog aldrig hänt så mycket som de fyra veckorna jag haft semester. Mest tack vare den nya influensan. Nåja, bara att hugga i, helt uppdaterad lär jag inte vara för ens på fredag typ. Jag har också fått en extra hand som hjälper mig lite och det är jag ju såklart tacksam för.

P8180061Har ju inte fotat i dag så ni får hålla till godo med en Samos bild. Jag har efter arbetet lagat mat och tränat (kört Axel till sin träning och väntar nu på att hämta hem honom) samt haft en 35 minuters telefonsamtal med en mycket är vän (Maribel) som börjat skolan i dag. Ni som känner mig förstår att det är unikt för mig att prata i telefon i 35 minuter (yrkesskada, på mitt jobb handlar det om att ha korta effektiva samtal) Har också pratat med pappa som var på fjället och undrade om matchdatum för Lukas.

Håll till godo med en bild till, sen får ni sova så gott så hörs vi i morgon!

P8200085

23 augusti 2009

Hemma!

För första gången i mitt liv landade vi 1,5 för tidigt i går kväll/natt! Hur är då detta möjligt? Jo, Samos har en av världens minsta flygplatser (kort start och landningsbana) och planet orkar inte/hinner inte (vad vet jag) lyfta om det är fulltankat. Alltså måste man mellanlanda för att tanka någon stans. Men vi hade väl medvind eller så chansade man för vi slapp mellanlandningen och var således hemma i Södertälje 00,15. Vi hann således sortera post, läsa i kapp Länstidningar innan vi lade oss.

Utsikten från vår balkongP8160037

Innan vi åkte laddade jag ner de sommarprogram jag var intresserad av att höra men missat i sommar. Om det vill jag säga: Gör det, det ligger ännu kvar ett tag på sr:s hemsida. Sommarprogrammen skall man lyssna på i ipod eller bil, inte när man gräddar pannkakor med barnen kring benen (jag har provat) Man måste lyssna aktivt. Dessa har jag lyssnat på under vår semester vecka, de markerade med en * är det jag tycker man inte får missa:
Cecilia Frode, Frida Hyvänen, Helena Von Zweigberg, Håkan Nilsson, Joe Labero, Johan Lindeberg*, Katerina Janusch, Lena Phillipsson*, Malin Baryard Johansson, Mattias Dahlgren, Prinsessan Birgitta, Elizabeth Gummesson*, Hasse Alfredsson, Herman Lindqvist*, Ingvar Kamprad, Johan Eliasch*, Jörn Donner, Kristian Luuk*, Madeleine Westin*, Malin Åkerman*, Ola Salo*.

Jag har lyssnat på andra också (live) och bland de tycker jag Morgan Alling, Arash Labaf och Alex Schulman var jättebra.

Smakar öl någonsin godare än så här?P8160033 Läst har jag också gjort under mina lata dagar på stranden. Jag har läst:

Mörkt vatten – Joyce Carol Oates (den första boken jag läser av Oates som inte var särskilt bra)

Sommardöden – Mons Kallentoft (bra!)

Änglar och Demoner – Dan Brown (Oh, my god vilken SKITBRA bok) Nu längtar jag efter att sätta ögonen i Da Vinci koden och hans tredje bok som kommer ut i september. Filmerna skall också ses förstås. Magnus tyckte dom var lika bra.

En snygg karl i en urgullig liten fiskby, KokkariP8160040

På väg till “lugna” stranden passerade man massa “kodak-moment”P8180063

P8180062

Utsikten från vårt poolområdeP8180079

Magnus fotar. Jag är ingen som har ro att ligga och pressa. Jag brukar således stå i vattenbrynet och lyssna på ipoden eller läsa. Vaderna är väl den kroppsdel tillsammans med öronen som jag inte skäms över att visa.P8200094 Ser inte så snäll ut men god var den! (tilläggas bör att vi hittade inställningen för närbilder på kameran)P8200109 Vackra blombuskar på väg till poolenP8220123

I dag väntar middag med alla barnen. Tvätt och handling samt om tid finnes lite kantarellplockning.

Tjingeling

20 augusti 2009

Lunchvy

Vid lugna stranden har vi sett att det ligger en restaurang högt uppe på en höjd. Idag var det dags att prova den. Vyn, som ni ser på bilden, är så man tappar andan.

Vi har beställt oss varsin öl, en skål oliver, en skål oliver, tsatziki samt varsin sovlaki i pita. Sämmre luncher har man haft ;)

19 augusti 2009

Korsord, drycker och hudkräm

Sitter på balkongen med lite svid på ryggen och en kall Mythos (jag) och en kall Gin & Tonic (Magnus). Längtar inte hem ett dugg.

Korsord, mannens ben, drycker och hudkräm…

18 augusti 2009

Vår strand

På "vår"strand just vid hotellet blåser det alltid (det är ju skönt), men det går också höga vågor. Bra om man vill doppa sig fort, men det vill inte jag. Idag gick vi således en 15 minuter promenad och hittade denna underbara strand.

Färre människor, nästan inga vågor och ett kristall klart medelhav. Har just lyssnat på "sommar" med Ingvar Kamprad. Inte jättebra, men intressant. Om Pappa läser detta inlägg vill jag hälsa: Avvakta med inköp av vindkraftverk till stugan. Det finns snart på Ikea.

17 augusti 2009

Rapport fran Kokkari

Sitter vi pa just nu, innan middagen. Vi ar sa nojda med orten, hotellet och resan (so far) Sover utan ac (dyrt, samt att detta maste vara vindarnas o, vi sover med oppen ballkong dorr sa det blaser pa oss hela natterna) Solar och badar hela dagarna (de 2 som varit) sitter pa balkongen och tar oss en kall ol eller ett glas Fokiano innan vi beger oss ut for middag. Jag har laddat ner sommarens sommarprogram i min ipod och lyssnar pa dagarna. Herman Lindqvist (skrattade hogt!) Hasse Alfredsson och manga andra har jag lyssnat pa. Morkt vatten av Oates har lasts ut och nu har jag borjat pa Mans Kallentofts nya. Verkar lovande!

Nu skall jag kolla resforslag som Asa skickat, hors senare!

16 augusti 2009

Vi har det fantastiskt!

Det blåser så där lagom så att det inte finns utrymme för att svettas. Underbar middag igår med tzatziki och fetasaganaki till förrätt och moussaka till varmrätt. Kom på att där vi bor inte har kyl (man är ju van vid lägenhet), ingen vattenkokare (jag som har med frystorkat kaffe) bestick eller dyligt. Nåja, vad gör väl det när vi fick havsutsikt och pool. Idag solar och badar vi samt utforskar byn. Lite lustigt att vi hamnar i byn som heter Kokkari. Alla som har eller ännu jobbar på mannens arbetsplats förstår.

15 augusti 2009

Utsikten just nu

Framme!

Vi hamnade i den lilla fiskebyn Kokkari. Jättefint hotell och balkong med havsutsikt. Kunde inte hamnat bättre. Bloggar denna vecka under pseudonym (jag mmsar Åsorna och de lägger ut).
En liten rapport kommer således varje dag.

Samos here we come

Åker tidigt till Arlanda för att insupa atmosfären och äta lunch innan incheckning. Hoppas kunna få in något inlägg under resans gång. Annars ha det så gott alla, vi kommer hem natten mellan lördag och söndag nästa vecka!

14 augusti 2009

Pizzakväll på Barolo

Cyklade ner på stan och träffade där vännerna. Här ser ni Karin, mamma till Kristoffer (från Oskars hockeylag)Bild0285 Och Eva, mamma till TimBild0287Och Carls mamma Lotti (Carl är den enda av de 4 som ännu spelar hockey)Bild0286På Barolo har dom fantastisk goda vedugnsbakade pizzor, så vi åt pizza allihop (den på bilden har jag dock hittat på nätet) Jag och Karin åt med musslor, rucola och tigerräkor på och Eva och Lottie med parmaskinka, parmesan och rucola.

pizza Cyklade hem i duggregn. Väl hemma har makens döttrar beslutat sig för att ha en Titanic dag. Så filmen gick för fullt och hade nått till hälften (dvs. båten har just krockat med isberget) Lika bra ännu fast man vet att båthelvetet sjunker varje gång. Roligt är också att många av karaktärerna i filmen verkligen funnits. Dock inte Rose och Jack, vars förälskelse kanske kan likna de som sker på Ålandsfärjorna (eller så var den vidunderlig, det kommer vi ju aldrig få veta) Min favoritkaraktär är den nyrika “osänkbara” Molly Brown (i filmen spelad av Kathy Bates) Filmen var nominerad till 14 Oscars och vann 11. Otroligt!

I dag vaknade jag med migrän, nu börjar kännas som om Imigranen skall verka (motsats till värka) Mannen och döttrarna har cyklat till svampskogen, jag skall till Agneta i Nykvarn för att dricka kaffe. I em går Malin och Johanna till sin mamma och vi skall packa, fixa bikinlinjen och ben (jag inte Magnus) Äta något gott och drömma om Grekland. Vi har ju köpt en typ av ospecificerad resa till Samos, dock med garantin att vi hamnar på ett minst 2 stjärnigt hotell med toa och dusch på rummet. Vi har ingen aning om vart på Samos vi hamnar. Apollo har 4 tänkbara orter. Mamma har varit i Pythagorion och tyckte det var fantastiskt. Jag tycker alla orter låter lika mysiga så det kvittar. Som ni ser är det simavstånd till Turkiet (Samos är vid den gröna pilen)

Samos2Tyvärr blir det dåligt med blogginlägg därifrån för blogspot och min mobila enhet (telefon) hittar inte varandra trots 100 försök. Nåväl, ytterligare ett inlägg kommer senare under dagen!

13 augusti 2009

Stolt som tuppen

Är mamman i dag!

Titanicutställning

titanic_aktuellt%20jpg

Sjöhistoriska museet har ju en pågående utställning om Titanic. Detta läste jag i våras och bestämde att jag skulle ta med mannens döttrar på. De bara älskar filmen!

Således gav vi oss i väg till Djurgården i morse (den provisoriska utställningen ligger i en lokal bredvid Vasamuseet) Alla gick vi med bandare i öronen genom utställningen och alla var vi rätt nöjda med att vi tog oss tid för besöket.

Nu hemma och viker tvätt, strax skall jag ner på stan för att äta middag med Eva, Lottie och Karin. Vår gemensamma nämnare är att vi hade söner i SSK:s team 88 för många år sedan. Vi träffas någon gång om året och äter och umgås. Alltid lika trevligt!

12 augusti 2009

Höstens reor

Just bokar en Pragresa för mig och mannen för att fira 1 åriga bröllopsdagen. Fredag till söndag. Flyg t o r 1700:- för oss båda. Nu sitter vi framför varsin laptop och spanar hotellalternativ.

br-karlsbr-prag                           Och om 3 dagar åker vi till Samos

samos Som lök på laxen skall jag på tjejresa i höst. Det är gänget som tog mig på möhippa för nästan ett år sedan som tyckte det var så djäkla kul. Åsorna tar tag i saken och bokar, det finns just nu flera alternativ bl.a. Edinburgh, Warszawa och vad det nu var. Inte så djäkla noga tycker jag för med det sällskapet är det så mycket skratt och flams att stället man gör det på inte är SÅ noga.

Sjösala, sommarnatt

Bild0284

Har jag köpt i dag. Eller egentligen var det Johanna och Malin som växt ur sina cyklar och jag var inte nöjd med min nästan nya Monark. Har alltid haft “tantcykel” förut men för 2 år sedan köpte jag mig en vanlig och har aldrig trivts med den. Tycker man sitter alldeles för långt framåtlutad. Så nu fick Johanna min röda Monark, Malin fick Johannas gamla och Malins gamla har vi lagt ut på Blocket. Jag älskar att sitta rak i ryggen (även) när jag cyklar.

Pratat med Oskar som verkar ha ett fösta handskontrakt g. Alldeles några portar från där han bor nu och en 2:a, så ROLIGT för honom!

Lukas spelar match i dag (mot AIK i Gnesta)

Axels går hockeyskola och hans mobilladdare finns INTE, har letat som en tok i hela huset samt utfäst hittelön utan resultat. Får köpa en ny laddare eller mobil. Grrr.

Plockat fram resväskan och börjat packa inför Samos så smått :o)

Kräftkalaset

Satan vad gott det är med kräftor! Magnus försök att det koka ny lag visade sig vara bra. Till gjorde vi en kantrellpaj (på kantareller Magnus plockade i går) Till efterätt åt vi hjortronkaka.339 Sören och Ulla som jag känt sedan sommaren 1988. Ulla blev den som skulle introducera mig i arbetet som sjuksyrra på kvinnokliniken, Södertälje sjukhus. Efter någon dag berättade jag min hemlis, att jag skulle ha barn. Då visade det sig att Ulla också var gravid och beräknad samma dag som mig! Ulla fick dock någon vecka tidigt och jag någon vecka sent så det skiljer 2 veckor mellan Sandra och Oskar. Sedan dess har vi hängt ihop, och fått barn ungefär samtidigt alla 3 gånger (det är 3 månader mellan Max och Lukas och Ella kom 7 månader och ett kalenderår efter Axel) Oskar och Sandra har väl aldrig funnit varandra men mellankillarna har ju alltid hängt i hop och småttingarna lekte superbra som små men tyvärr inte längre.

P8110008 Och här ser ni just Ella, de andra barnen är så stora att de inte går att få med. Lukas gick dock att övertala om han fick annat än kräftor.P8110003 Upp med tuppen i morse för att köra Axel till hockeyskolan. I dag en blank dag framför oss. I love it!

11 augusti 2009

Kvällen med Eva och Kamilla

Kamilla är ju en skitsnygg en men ville (i kväll) inte riktigt göra sig snygg på bild. Men säg inte att jag inte försökte.Bild0276 Bild0277Bild0278

Jag och Eva. Musslorna var som vanligt helt underbara!

Bild0279 Suddig men ändå lite cool bild på väg hem från Söder till CentralstationenBild0282

På väg dit sprang vi på Oskar och Ina (Kos förälskelsen) Kul överraskning. Hoppas att det blir riktig kärlek, det behöver han!

I kväll äter vi kräftor med familjen Andersson. Magnus gjorde egen lag i går, luktar kräftor i hela huset!

10 augusti 2009

Akkurat

Akkurat_1

Hem för att hämta min bil från verkstaden samt äta musslor med Eva, Kamilla (och förhoppningsvis) Annelie på restaurangen vars logga ni ser ovan. Hann städa Axels rum (försvarar mig med att jag aldrig städat Oskars eller Lukas rum) men jag har bara ett hemmavarande barn och jag hjälper honom så som min mamma hjälpte min lillasyster Åsa att putsa fönster (sedan hon flyttat hemifrån) Den lilla sötnosen (14,5 år och 183 lång) har (tyvärr) inte ärvt sitt ordningssinne efter mig, kan jag meddela. Shit pommes frites så rörigt, dammigt och kaos! Jag tröstar mig här med att det finns andra tonåringar som inte är/har varit bättre Bl.a. Lotta och Gun förstår kanske vad jag menar.

Bilverkstaden ringde just och vi skall så fort Magnus är hemma från svampskogen åka för att hämta den. 9970:- skulle det kosta. Det är självrisk och service, apdyrt för mitt stackars företag som snart lär ångra att dom gav mig tjänstebil.

Hörs i morgon, då med bildrapport om kvällen i goda vännerslag på Söders höjder.

09 augusti 2009

Halvlek på semestern

Efter en heldag på vår egenstrand, nakenbad (för att tvaga sig) lagade vi mat och tog med den ut på sjön. Åkte till en öde kobbe och åt middag på en klippa.

2 nästan lika foton av 2 olika fotografer


Jag kan köra båt! (och bil och snöscoter och cykel, sådär. Satan vad ont jag har i mitt sargade knä!)