14 november 2013

Taxi


Klockan ringde 04.45 men då hade redan fru Jönsson varit vaken en stund, för se om man ska ut och resa är man MYCKET piggare än om man ska upp och jobba! 05.50 styrde vi ut från radhuset och var på Skavsta exakt 45 minuter efter. Några timmar senare landade vi på Beauvais-Tillé flygplats 75 km norr om Paris, och ytterligare en timmas bussresa senare var vi i staden Paris. För tidigt att checka in så vi fick starta med en lunch (då hade gått 8 timmar sedan frukost) 


Som sig bör drack vi ett glas rött till maten. Detta är ju ett vinland men de görs även (god) öl här. Efter lunchen tog vi en taxi till hotellet och fick träffa världens absolut trevligaste taxichaufför. Han Kunde inte engelska, vi ingen franska men vi pratade ändå om Zlatan (såklart) om morgondagens matcher Franrike-Ukraina och Portugal-Sverige. Han var 71 år, hade varit gift i 50 år med sin fru som var Italienska och hade mycket humör men lagade himelsk mat. 3 barn hade hade han (i vår ålder) Samtidigt som han körde oss visade han oss Triumfbågen och andra sevärdheter (vi förstod ju inte allt han sa) En man som hade rätt jobb!


Nu har boat in oss på vårt hotellrum som har en fin standard och ganska fin utsikt (men det har redan hunnit bli mörkt så den får ni se i morgon) 
Vi bor i Montremartre 200 meter från självaste Moulin Rouge! * 

Au Revoir!

*Kommer ni håg filmen från 2001, antingen älskade man den eller hatade den. Jag älskade den, satt med ett stort leende i hela ansiktet filmen igenom.



3 kommentarer:

Karin/mamma sa...

Underbarn när man träffar sådana personer som verkligen har hittat rätt yrke. Jag träffade också , just en taxischaufför i Bangkok! Underbart. Ha nu några riktigt trevliga dagar i Paris
Kram

mammaxtre sa...

Vad härligt med ett gott första intryck av Paris. Tänk så mycket du fick reda på om taxichauffören trots att ni inte förstod varandra :-)

Njut av ledighet, Paris och Magnus.

Jag är avundsjuk. Jag vill också resa iväg. Nu är det sagt :-)

Kram

Åsa sa...

Åh så underbart med Paris ❤️