24 november 2013

Förberedelser


En sån skön helg vi haft! Sol från blå himmel och kallt och krispigt ute. I dag gav jag mig på adventsgransjakt. Inte för att jag tjyvar en utan jag tog sådana där små som får anses som sly/ogräs. Man kan i närmaste säga att jag idag har idkat ideelt arbete med att rensa granskog. Samtidigt plockade jag med mig tallkottar och grönmossa. Jag vet att man inte får plocka den där vit/grå bomullsliknande mossan men den gillar jag ändå inte, men är det någon som vet om man får plocka sån där vanlig grön? Den växer ju för i bövelen på asfallt så det borde man ju (annars har jag begått lagbrott) Tallkottar vet jag i alla fall med bestämdhet att man får plocka. 


Tidigt middag och nu är vi på väg mot Hovet och se Brynäs-AIK. Lukas står över på grund av ond ljumske. Men vi får träffa honom ❤️


 

8 kommentarer:

mammaxtre sa...

Så fin granen blev i kruka. Jättefin!

Kram

Anonym sa...

Vilken fin gallrings idé :) Jag är nästan helt säker på att du är laglig. Man ska bara ha i åtanke en mossa och lav växer toksakta.
Vad kul för er att se på hockey tillsammans :)
Kram kram
Gun

Anna-Zara sa...

Mossa, lavar
Det är inte alltid så lätt att bestämma, vilka pro- dukter som är tillåtna enligt brottsbalken. Vad är till exempel ”annat sådant som ej är berett till bruk”? Det har här betydelse om produkten har något nämnvärt ekonomiskt värde; i så fall är den förbjuden. Detta har ansetts gälla mossa och lavar, i varje fall när de samlas i större skala för försälj- ning som prydnad och liknande. Det tar ju lång tid innan sådana ingrepp läks i naturen. Det har hänt att den som skövlat skogar på vitlav i stor skala har dömts för stöld (Nytt juridiskt arkiv 1986 s 637).

Anna-Zara sa...

den vita är en lav och den gröna är vitmossa :)

Marie KJ sa...

Tack Anna-Zara. Jag tog pyttelite vitmossa så jag var nog laglig :)

LiteAvLinda sa...

Marie tjuvstartar inför advent!? Kan inte vara möjligt ;) Om jag är smart plockar jag mossan från ena sidan på vårt tak :)

Marie KJ sa...

Nähä du Linda. Här har fanimig inte tjuvstartats ett dugg! Alla grejer står gömda på baksidan av huset och ställs ut där det skall stå (så folk ser dem) på lördagkväll. Någon ordning får det vara. Man måste ju för i bövelen få förbereda! Kolla lampor i stakar och stjärnor och plocka adventsgranar.

LiteAvLinda sa...

Haha! Var går gränsen då? Jag har börjat "förbereda", men om du kollar bloggen ikväll kan du få döma om det går under adventspynt eller inte ;)