17 november 2014

Knicks vs Denver

Vi har det fortsatt bra här i storstan. Vi äter, upplever, promenerar (och i ärlighetens namn åker vi rätt mycket tunnelbana, vilket är ett måste om du vill se/uppleva många stadsdelar) Vi köpte ju boken Ett annat Manhattan innan resan och använder den flitigt. 

Det här är vyn när vi kliver ut på gatan framför vårt hotell

Gårdagens event var ju basket. Så coolt. Åker du hit under säsong, se en match! Pausunderhållningen med cheerleaders, dancing kids och utskjutande av gratis t-shirt samt maten/ölen är bara det värt att gå dit för. Innan match var det Broadwaystjärna (ung kvinna) som sjöng nationalsången så man fick gåshud. Och Knicks vann :)

Knicks superstar Carmelo Anthony och jag I går år vi frukost på Smiths, ett tips ur boken som var värt 5+. Vi hade turen att vara där just när de öppnade, när vi gick var det fullt vid varenda bord och kö av folk som väntade. Stället är känt för sina bruncher. Otroligt gott (och trevligt) På kvällen var vi nere i The Village och var på inte mindre än tre olika ställen som boken tipsar om, ställen vi aldrig vare sig hittat till eller kanske ens gått in till, bland annat ett osthak där vi åt en superb middag.I dag åker vid Ellis Island och blir påminda om alla landsmän/kvinnor som invandrat hit. Detta är min 4:e resa till den här stan och jag har alltid velat dit men av olika anledningar har det inte blivit av, sist var det stängt pga renoveringsarbete orsakat av stormen Sandy. 


Tips: Åker du hit i november kan du inte ha för varma kläder på dig. Även om termometern visar +4 så är det iskalla vindar. Mössa, vantar och halsduk på.

4 kommentarer:

mammaxtre sa...

Den där boken ska inhandlas. Bra att ni har det bra. Trevligt att du bloggar. Kram

Åsa sa...

Åh så mysigt ni har det. Så liten du var jämfört med basketspelaren :). Tokavis

Mamma sa...

Säger som Åsa, tokavis. Jag har aldrig varit i New York. Det har jag kvar. Kanske nån gång.....
Kram

Marie T sa...

Vilka härliga bilder. Jag får NY-klåda (den går visst aldrig över). Åker med äldsta barnet i slutet av augusti, det blir 18-årspresenten. Hon har inte varit där sen hon var 9, det ska bli så kul att uppleva stan "på nytt" med henne. Tvivlar på att jag får med henne på basket tyvärr, hockey har jag varit på (Henke i mål:), skitkul. Ska kolla guideboken, sist hade vi en som heter "Ett annat New York". Kram