11 augusti 2013

Helgen

Oj, vad vi har jobbat i helgen. Pappa kom i fredags och vi åkte via Bauhaus ut till Getryggen. Där har vi sen tillbringat helgen och fällt träd, kapat samma träd och klyvt hälften till ved. Sen har "vi" lagat altandörren, fixat det som var murket på taket till friggan samt byggt ett ställe att ha veden på.  Där emellan har vi haft främmande av Oskar och Lotta och ätit gott och bastat. Jag har också snickrat och målat hyllor till dass (men glömde fota)
 

 
Vädergudarna var med oss varenda dag denna helg. I dag sol och blåst så att man inte svettades (alldeles för mycket) I går kväll kalasfint väder, vi åkte till Skansundet och åt förrätt och drack öl eller kaffe.
 
 
Mitt dagsverke i dag, det är min första vedklyv jag köpt och första gången jag klyvt ved. Roligt!
 
 
Pappa har snickrat ett ställe för veden att torka på. Det tar ett år typ innan all den här veden är torr och klar att eldas upp.
 

 
Alla vedkabbar nedan bänken är nu klyvda. Torde ha tarvat några kalorier, de var inte lätta. Har dock både speglat och vägt mig nu efter hemkomsten men icke ett hekto har lämnat kroppen?!
 
 
Min Magnus
 

 
Min pappa kan så mycket grejer.
 

 
Och jag med, nu kan jag lägga till klyva ved på min lista över saker jag kan (nu vill jag ju inte påstå att det särskilt svårt men ändå) Får man en kobbe med kvist kan det jäklas annars gick det som en dans. För att nedtona min skrytighet kan jag säga att det finns massa grejer jag inte kan, och kanske heller inte vill lära mig.
 
I dag smet jag ner på stranden för att ta mig en rast, somnade som en stock kan meddelas. Trötta i kroppen är vi nu hemma i stan och lyssnar på regnet som slår mot fönstren (snacka om bra timing)

5 kommentarer:

LindaF sa...

Det var väl onödigt att tala dåligt om dig. Du är jätteduktig, var stolt! Tills er ved är torr får ni komma och ta av oss. Vi här så det räcker i flera år ;)

Mamma sa...

Vilken helg ni haft. Träningsvärk kan jag tänka mig att det blir. Och så fint ni får det
Kram

mammaxtre sa...

Värsta träningshelgen ju :-)

Vilken händig och snäll pappa du har som hjälper er.

Kramkram

Anonym sa...

Han kan vår pappa :) Jag kommer och kollar sen. Ja jag far också klyva ved i mitt cv :) och tycker som dig att det är kul och svettigt.
Kram
Gun

Åsa sa...

Jag tycker det låter lite farligt att klyva ved. Är lite rädd för sånna saker och vill ju inte klyva av mig armarna om man är lite disträ. Men heja dig som vågar och kan. Härlig helg igen och nu tror jag solen har skinit hela sommaren :)