11 augusti 2014

Vardag och åter i tjänst

Första arbetsdagen efter 4 veckors semester där solen sken över oss vareviga dag. I morse sken hon ännu när klockan ringde och under min promenad till arbetet. På lunchen när jag brukar få några kilometer i benen hällregnade det dock, jag som vare sig hade jacka eller paraply med räknade med att få stanna inne, men plötsligt händer det! Det sprack upp och jag hann få strax över 3 km avklarade. Just nu lyssnar jag på Jakthundarna av Jörn Lier Horst när jag går. En norsk prisbelönt deckare. En bra bok! 

Helgen tillbringade vi Getis och är nu nästan klar med hallen. Lite el-fix som vi behöver hjälp med kvar bara. Badat, promenerat och ätit gott har vi. I går åkte vi hem och tvättade för att sen åka till Tele2 Arena och kollade på fotboll tillsammans med 25.140 andra personer. En riktigt spännande match där 2-2 kändes som seger (eftersom vi låg under med 0-2 rätt länge) Vi stod på plats 25 på en 5:a på Söder och var på visning i fredagskväll. En fin (nästan ny) lägenhet på bästa läget (Vartoftagatan)Dyr hyra såklart, annars hade vi ju inte haft en chans med mina få år i bostadskön (8). Allteftersom dagarna gått har vi avancerat och i går kväll var vi 12:a. Vi slutade 5:a och blev alltså utan :( Varför hyresrätt undrar folk (som om det skulle vara provokativt?!) Jo, för vi kan/vill inte/har inte råd att köpa en 5:a och det vore ju också skitdumt när vi bara har några ynka år innan vi är många färre i familjen. Ännu har ju inte Axel fast jobb eller lägenhet och Malin och Johanna bor ju hos oss varannan vecka. Därför hade vi kunnat hyra en 5:a och om ett par år köpa en 3:a. Nu får vi väl ge oss till tåls... 

Lite skönt med vardag måste erkänna. Sova i stora sängen (med satinlakan), WiFi, rutiner och dusch. Lite friskare luft, lite nyttigare mat, mindre portioner och ingen alkohol gör att vi snabbt ska ta igen de kilon semestern åsamkat oss. Vi har haft en 5+ semester och i höst har jag Madrid med bästa tjejerna och New York med kärleken att se fram mot. Men först har vi 3 Augustiveckor till att se fram mot. Livet är inte så pjåkigt trots att vi inte bor i en 5:a på söder :)

5 kommentarer:

mammaxtre sa...

Livet ät inte så pjåkigt. Det är gott att leva. Kram

Mamma sa...

Det kommer nya erbjudanden. Kanske ännu bättre.
Kram

LiteAvLinda sa...

Hojta om ni behöver hjälp med elen!
Jag hoppas resan till Madrid kommer vara början på mitt nya liv ;) Kram

Åsa E R sa...

Trist med lägenheten men då var det väl inte meningen helt enkelt. Jag tror på ödet.

Kram

Anonym sa...

Då kommer ni få en bättre lägenhet snart! Rejäl solbränna din man fått. Eller så har han en tokblek stjärt :). Mycket mysigt att se fram emot!

Kram Lill-Åsa