15 augusti 2014

En fredag i Augusti

Vaknar trött när klockan ringer vilket är mycket ovanligt. Jag vaknar oftast före klockan eller sover lätt och blir snabbt pigg när den ringer. Frukost, som jag älskar fast jag äter typ samma jämt: En kopp kaffe med mjölk, 2 grovbrödsmackor, en med bara messmör, en med lätta och ost alt Kalles randiga. Promenad till jobbet, tar omvägen för att få ihop kilometrarna. 


Jobba, kafferast, lunchpromenad, jobba, kafferast, jobba och en promenad hem i regnet (tack Monya för att jag fick låna ditt paraply!) Handla. Nu lagar vi mat. I dag grillad fläskfilé*, rotsaker i ugnen och paprikasås och till det ett glas vin. På fredagar brukar samtalen bli  långa vid middagsbordet. Var så j-a dum att jag åsamkade mig ett skavsår i går. Ville vara lite "fin" och bytte mina älskade löparskor mot (oingådda) ballerinaskor. Hade sen bara 2 km till tåget och tänkte att jag går väl i dem. I dag har jag fått lov att gå i skor helt utan hälkappa, skönt för såret men nog inte jättebra i längden med en sån ostabil sko de längderna/minutrarna jag samlar på mig varje dag. 


Bilderna i dagens inlägg är från dagens promenader, jag bor i en fin stad ♥  Man måste inte ogilla Södertälje för att man drömmer om att flytta till Stockholm. Och den sista bilden i dagens inlägg är på Lukas och Isabells fina lilla Juni, det närmaste jag har som kan kallas barnbarn :)


Således en alldeles vanlig fredag mitt i livet. Men jag gillar nästan allt mitt "vardagliga" Tur det då livet mest består ju mest av just det. 

Barnhelg och kräftkalas på Getryggen med Björn och Maria. Planerar också in lite trädgårdsarbete, promenerande och bastubadande. 

Trevlig helg på er gott folk!*Vi har köpt en svensk piggham fläskfilé (den var dubbelt så dyr som den danska) Inspirerade av Lukas och Isabell som är så superduktiga på att handla ekologiskt och närproducerat. Det ÄR dyrare, men vi ska baske bli bättre på att handla ekologiskt och vi har fanimig råd.

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Vad trist med skavsår!

Älskar din inställning till livet och vardagar. Så sant! Det gäller att gilla vardagen och att ibland sätta lite guldkant på den.

Barnbarn, det kommer. Det tror jag på.

Kram

Åsa sa...

Jag tycker Juni ser så jäkla charmig ut. Mycket personlighet. Ja vardagen ska vara fullt av bra saker. Älskar fredagar.

Lycka till med skavsåret.