12 mars 2015

Kattfröknarnas rutiner

Så här ser våra dagar ut: 

Vi vaknar ofta väl tidigt runt 04-05 och spinner och trampar runt lite runt mattes ansikte/hals. Om hon låtsassover så somnar vi om. Hon vill gärna gå upp med oss vad än klockan är med husse har sagt åt henne att någon jävla måtta får det vara. Sen vaknar vi när klockan (mobilen) ringer. Spinner och följer matte (läs slingrar oss mellan hennes fötter) in i badrummet på övervåningen. Hon kissar och oftast vi med (vi har lådor på båda badrummen, en av lådorna skall få följa med oss ut till en sommarstuga har vi hört). Sen går hon äntligen ner och vi hänkar såklart. Racar runt lite, för man har mycket spring i benen när man är en liten kattunge. 

                                     Malala

Sen äter vi och dricker vatten. Sen kommer husse ner och vi tillbringar närmsta 20 minuterna åt att försöka få deras uppmärksamhet när de äter frukost. Vi biter i tidningen, vill smaka ost och kaviar. Sitta i deras knän och gå runt på bordet. Sen lämnar de oss ensamma!! Tur att vi inte har något tidsbegrepp och ibland finns andra människoungar här. Ganska stora men i och för sig men ändå ungar. När matte och husse kommer hem blir vi glada. Då busar vi som bara den ända tills att de sätter sig i soffan, då lägger vi oss i någons knä tillsammans och sover en timme eller två. Sen äter vi och leker, busar, springer en timme. När matte och husse går upp hänger vi på. Då busar vi i sängen så matte blir rädd. Biter varandra så den andra jamar plågsamt. Kryper under täckerna och kittlas/rivs. Sen somnar vi sött mellan de två, fast just invid husses lår. Matte är lite avundsjuk men tycker ändå att det är lite skönt för hon skulle nog sova erbarmerligt dåligt om vi såg så nära henne. Hon vaknar ändå flera gånger varje natt och känner på oss så att vi andas. 


                             Marie Curie

Vi saknar just inte Doris, Alfred eller ens mamma särskilt mycket alls men är så glada att vi har varandra ❤️

4 kommentarer:

MarieT sa...

Ska de vara utekatter framöver? Tänkte oroligt på räven som kan dyka upp, typ vid sommarstugan (ja, jag oroar mig för allt, även andras katter ;) )

Anonym sa...

Hihi det låter som ett behagligt kattliv :) Kommer över snart och hälsar på så jag får se missarna live
kram
Gun

Åsa E R sa...

Vilken charmig blogg!
Visst är det underbart att komma hem från jobbet och få kattkärlek? Kram och ha en fin helg

anna sa...

Jag vaknade upp full i skratt imorse då jag drömt att jag åkte till sverige endast för att hälsa på era katter:)

De verkar helt underbart kelsjuka och sociala!