23 mars 2014

Säsongsöppning 2014

 

IMG_4732

Trots att vi missade Brynäsmatchen* valde vi att åka ut och öppna sommarstugan. Himlen var blå och längtan stor.

Jag tog med min systemkamera som jag ju är så dålig att använda. De första bilderna i detta inlägg är från när jag använde den sist: Sensommaren 2013. På bilden ovan ser ni familjen and som jag gav mögliga korvbröd och som straffade mig med att inte komma på flera dagar. Jag trodde att de gått mögeldöden till mötes.  De hade de ju som tur var inte.

IMG_4741

Vi packade fulkläder, badrockar, lakan, mat och tomma vattendunkar. Vi har ju bara sommarvatten på Getryggen men det finns ett pumphus där man kan hämta vatten hela året. Just i går fanns där inget vatten för det var “tillfälligt fel”. Medans jag rensade rabatter och beskar buskar så åkte mannen på vattenjakt. Färjan över till Skansundet för att konstatera att det var stängt (det hade vi ju kunnat kolla innan) Han missade just en färja så den korta utflykten tog 1,5 timme. Han ringde en jobbarkompis som bor i närheten, han svarade inte. Han ringde mig och vi diskuterade huruvida viktigt det är med vatten. Vattnet i Östersjön kan vi ju tvätta oss i och diska i men inte brygga kaffe med. Kom fram till att det nog är lite viktigt med vatten, även om vi inte behövde några mängder. Eldtomta café fick således sälja 2 stycken 50 cl Ramlösa utan kolsyra till oss. När han kom hem därifrån stod en fixargubbe vid pumphuset och sa att det tillfälligt fel men lyckades trolla fram några ynka litrar till oss. När han väl var hemma var mina händer ack så ömma, man har inte hållit i en kratta på några månader. Korv och öl paus fick det bli.

IMG_4745

Jag blir glad som ett barn på julafton över grödor som tar sig. Jorden på Getryggen är mager och stenig och det spelar liksom ingen roll hur mycket jord man fyller på. Titta så fint mina tulpanlökar (som jag köpte i Amsterdam) kommer upp.

IMG_4747

IMG_4748

Om ni tycker vattnet ser kallt ut så kan det meddelas att det var det (3,5 grader) Ändå badade vi. Känslan att doppa sig och skölja av den bastuvarma och intvålade kroppen i kallt vatten är obeskrivbar.

IMG_4758

Självklart gick vi en promenad för att se vad som hänt sen i höstas. Här ser ni “stora stranden” Den är offentlig och ägs av Botkyrka kommun.

IMG_4762

IMG_4764

IMG_4765

Ryggen på mannen jag delar mitt liv med och älskar.

Efter bastun grillade vi och gissa vilka två som somnade helt ovaggade i soffan? Trötta efter en dag med kroppsarbete och utomhusvistelse, bastubadande, med mat i magen och lite rödvin till det.

I dag har trädgården här hemma fått sig en liten omgång. Jag har sprungit, tvättat bilen och tvättat kläder. Nu skulle jag önska att vi inte får mer snö (fast jag vet att det bara är mars ännu) Nu är det baske mig vår. Dagarna är längre än kvällarna och till helgen får vi sommartid :)

 

*Kanske var det det som gjorde att Brynäs vann? Kanske vi ska börja lyssna på matcherna på radion i stället. Det är det ju klart värt om de tar sig till semifinal!

4 kommentarer:

Åsa sa...

Åhhhh, så härligt att säsongen har börjat. Underbara bilder och jag är väldigt glad över att du inte tog kål på familjen and förra året :)

Ja nu när ni går mot ljusare tider går vi mot mörkare. Nu är det mörkt när väckarklocka ringer på morgonen.
Kram kram och ha en bra vecka

Åsa sa...

Oj, jag glömde. Gud så kul att Brynäs vann. Toppen!

Anonym sa...

Ja använd er av radion.....
Om du köpt tulpanlökarna i Holland kanske du skulle skydda dom från rådjuren?? Ja på Getis är det tokvackert
kraaaam
Gun

Åsa E R sa...

Så glad att ni har ert underbara paradis!
Ser fram emot fler vackra foton under vår och sommar