04 juli 2013

New York, New York

Bildversionen med några korta kommentarer och några tankar...

P6270433

                  Gatubild, gillar sättet de sätter upp trafiklysen på

P6270440

Coolast på hela resan. Ska ni åka till NY gå på ett sportevent. Vi har varit på hockey i Madison och Baseboll på Yankee Stadium. Hockey gillar vi men baseboll kan vi inte mycket om, men det är inte det, det är själva arenan, känslan och stämningen som skall upplevas (och om ni får till tillfälle köp en nachotallrik från Wholly guacamole)

P6270445

                      Och samtidigt fick vi se en liten bit av Bronx

P6280451

                                Fiskare vid Battery Park

P6280454

            Flytvästar i taket på John F Kennedy vi åkte till Staten Island

P6280465

För att se mycket har vi åkt massor av tunnelbana. På perrongerna var det bastutemperaturer men i vagnarna så svalt och skönt. Dom kan det där med AC jänkarna!

P6280466

          One Word Trade Center, snart klar

P6280472

En promenad på High Line

P6290478

Efter 45 minuter på tunnelbanan var vi nere på Coney Island, väl värt ett besök. Malin och Johanna badade medans jag och Magnus promenerade på boardwalken.

P6290485

Vi hade i alla fall tur med vädret Ler

P6290487

Man kan tro att de bara äts hamburgare i USA men de äts även en del korv (ett tips till min pappa om han nu skulle åka över någon gång)

P6290494

Ser ni Empire mellan bropelarna på Manhattan Bridge?

P6290500

China Town

P6300507

Bild tagen från Oak Bridge i Central Park

P6300509

Vi köpte glass och satt på några parkbänkar och åt med denna utsikt, not bad!

P6300511

Juni är Pride månad i NY, sista söndagen avslutas månaden med en parad

P6300520

Vi var inte ensamma på 5:th Aveny den här dagen. Massor av folk, poliser och avspärrat fanimig överallt

P7010524

Salamimacka al`a NY (och nej, Johanna klämde inte i sig riktigt all Salami)

P7020528

Helt otroligt bra gatumusikanter i tunnelbanan. Varför tog jag bara ett foto när både telefonen och kameran har superbra filmfunktioner kan man ju undra?

P7020533

             Utsikten från Top of the Rock

 

Det är verkligen så roligt att resa. Jag älskar att betrakta folket, och tänker att alla människor man möter har en historia, ett liv och en framtid. Kanske helt olika min egen eller kanske ganska lik?

Några tankar:

Fasiken vad bra de är på service! I en vanlig klädbutik (Vanlig=inte dyr/snobbig) får du hur bra service som helst, de plockar fram storlek och har personal i omklädningsrummet som springer och byter storlek och modell åt dig) Inte som på H&M eller Kapp Ahl i Sverige där (om man nu hittar någon att fråga) någon slött svarar: Hänger det inte där är det NOG slut. På restauranger slänger de fram ett stort vattenglas och tar upp och levererar drickan på nolltid.

Vi mötte en hel del människor med sjukhuskläder. Ohygieniskt tycker jag! I Sverige får man ju knappt gå till matsalen i sjukhuset utan att byta om.

Min väderapp har ju rapporterat 21-34 grader men det har känts otroligt mycket varmare. Vi har svettats litervis. Ändå möter man kvinnor i strumpbyxor? (det gjorde vi ju förövrigt i Australien i januari också)

Vi har bott otroligt bra, mittemot Madison Square garden och hotellet var riktigt bra. MEN nästa gång bor vi hellre i “mysigare” område.

Tunnelbanekorten kostade 30 dollar i veckan. Välinvesterade pengar om man vill se mycket.

Vi hade inte köpte baseboll biljetter innan och googlade om att det kunde vara dyrt att köpa på arenan. Vi frågade om hotellet kunde hjälpa oss och de ville ha 89$ för en biljett. Vi chansade och åkte upp (vi skulle åtminstone få se en bit av Bronx) Den billigaste biljetten kostade 11$ men våra kostade 16$(107 svenska kronor) Och vi satt riktigt bra! Matchen vi såg var en onsdag klockan 13, jag gissar att det är svårare en kvällsmatch?

Portionerna på maten är STORA. Att man inte lär sig. Sista dagarna delade 2 stycken på en portion till lunch.

Jag skulle inte åka hit med små barn, men med en 14 och en 16 åring var det kanon! Vi hade blivit varnade om att de inte skulle få följa med in på barer/restauranger. Det var INGA problem alls. Man får inte sitta i baren bara (men vi var ju inte ute å nätterna på clubar och röjjarställen förstås) Att gå in på en pub på och beställa öl till oss vuxna och cola till barnen var inga problem någonstans.

Slutligen två små restips som passar även här hemma: Om ni är kvinnor i fertil ålder och tror att det är dags för er månatliga blödning, ta inte en vit kjol på er. Om ni har vit tröja/linne/blus och ska äta glass och det samtidigt är 30 grader varmt, köp inte chokladglass!

Nu har vi semester 1,5 vecka till och tänker njuta fullt ut av sommarstugan (när vi väl tvättat klart, hämtat bilen på verkstaden, hjälpt Oskar att flytta sin grejer)

 sol1-en lär skina över oss redan från i morgon!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin reseberättelse! Jag ska definitivt gå på baseball nästa gång. Har varit på Madison S G och sett Henke Lundqvist spela (eller stå i mål:) för ett par år sen - det var en helt otrolig upplevelse. Precis som du skriver lika mycket för stämningen och människorna. Och visst är det skönt att alla är artiga, hjälpsamma och trevliga hela tiden, tycker inte det känns ytligt. Härhemma kan man ju bli halvt omkullsprungen utan att få ens ett "ursäkta". Nyfiken på om ni gick på någon av restaurangerna i guideboken och vad ni i s f tyckte? Hoppas du får en fin avslutning på din semester! Mvh Marie T

Mamma sa...

Vilken fantastisk resa och vilka fina bilder. Jag blir verkligen sugen
Kram

Åsa E R sa...

Väldigt vackra bilder och intressant att läsa om dina iakttagelser!

Kram och ha en fortsatt fin semester