16 juli 2013

När dagen inte riktigt blir som man tänkt

 

bild

Min förstfödde ringde mig tidigt på morgonen och behövde sjukvårdsrådgivning. Han hade svimmat på jobbet och var så yr att inte kunde stå på benen eller ens ha ögonen öppna. Huvudvärk från helvetet. När jag pratade med honom nästa gång sluddrade han. Vårdnivå 112 blev det, och när jag väl fattat vilket sjukhus han befann sig på åkte jag dit. 

Man hinner tänka väldigt många utav de allra hemskaste tankar under en sådan resa. När de väl röntgat skallen och tagit alla prover kunde man utesluta blödning, propp och tumör. Man gissar på hans gamla vanliga migrän (mammaarvet) och Menieres sjukdom (första anfallet) Mycket obehagligt men ofarligt. 

Jag är så oändligt tacksam att han inte hunnit upp när det hände (han jobbar på hög höjd) utan befann sig på marken. Var det ödet eller vad? Bygghissen de skulle upp i funkade inte så han stod vid proppskåpet när det hände.

Tacksammast är jag förstås att han inte hade en mycket allvarlig sjukdom. Man fick  sig en tankeställare över vad som är viktigt ilivet och kanske det är så illa att man behöver det ibland?

               Bild från i förrgår 

5 kommentarer:

Mamma sa...

Tokigt underbar bild! Så gräsligt det som hände Oskar. Ibland önskar man att man kunde låsa in dom så att inget ont händer ens barn. Men då missar ju de som ger livet glädje. Och det vill man ju inte. Oskar han tror på ödet, så det var nog någon mening med att hissen var trasig just då. Tack och lov
Kram

mammaxtre sa...

Men vad otäckt, usch vilken oro!

Kram

Åsa E R sa...

Ja usch och fy så läskigt!
Tur som sagt att han stod på marken. Usch

LindaF sa...

Underbar bild! L ser lite sammanbiten ut bara ;) Stora barn, stora problem.. jsg blir nervsjuk bara jag läser om det! Kram

Åsa sa...

Hoppas Oskar mår mycket bättre nu.