18 januari 2013

Några reflektioner från vår resa

 

1. Australien är ett STORT land och det bor ynka 20,5 miljoner människor i det.Att jämföra exempelvis med lilla Italien där det bor 60 miljoner. En bidragande orsak är ju att det inte “hjälper till” att ta emot flyktingar utan tar bara “fininvandrare” (som har jobb/visum/allt fixat)

2. I Sydney bor det 4,5 miljoner människor vilket är svårt att förstå när man ser den. Skyskraporna och citykärnan är inte så stor och utanför den är husen låga och gav en småstadskänsla. Jag jämförde med Säffle vilket Åsorna skrattade gott åt. Staden var förvånansvärt backig (ungefär som jag tänker mig att San Fransisco är)

3. Vi var där på deras sommar och den påminner mer om vår Svenska sommar än om medelhavs/Thailandsvärme. Förutom en dag (då vi hade 42 grader) var det 22-26 grader varmt och svalare på kvällen. Tips till er som åker dit, packa varm tröja/jacka!

4. Folk har strumpbyxor mitt i sommaren? Inte gamla tanter som hos oss utan mest yngre tjejer? Jag gissar att det beror på åderbråck, ådernät eller annat man vill dölja?

5. Allt snack om insekter: Överdrivet. Vi såg många spindlar och kackerlackor men bara utomhus och inte mer än man gör vid medelhavet. Men såklart, vi var ju mest i stan. Men vem åker till Australien och campar i bushen? Inte många.

6. Aussieviner är inte billigare där än hemma. Konstigt då de ju är en lång fraktväg(och portot svindyrt) I princip är INGET billigare där. Jo UGG:s, men vi var ju där på mellandagars rean och UGG:s är ändå dyrt.

7. Ingen är solbränd eller knapps bruna. På stranden har man skyhög solskyddsfaktor och barnen hela soldräkter.

IMG_4604

Herr spindel som bodde på altanen i Broke, Hunter Valley

Slutligen vill jag förutom Åsorna framföra ett stor tack google och Wikipedia. Fasiken vad vi lärt oss mycket tack vare att det är så lätt att ta reda på saker på en gång. Skulle man ha väntat tills man kom till ett inbundet uppslagsverk hemma i bokhyllan hade man inte gjort det!

I natt sov vi 22-06, vaddå jetlag? Maken har jobbat och jag har städat, varit och slingat/klippt mig, handlat mat samt pratat med saknade och älskade på telefon.

Nu blev det visst helg Ler Hoppas ni får en trevlig sådan!

PS Damen i incheckningsdisken påpekade att jag hade övervikt, vilket hon har fullständigt rätt i (hur mycket kan man gå upp på tre veckor?!) Men hon menade inte mig utan min resväska. Skulle kosta 150 dollar. Jag var villig att betala men hon propsade på att jag skulle ta emot den fyrkantiga handbagage-stora plastpåsen med dragkedja hon gav mig och packa om (hon gick tom på kisspaus så jag kunde göra det på plats och slapp flytta på mig) Rätt kvinna på rätt plats! DS

2 kommentarer:

Lotta sa...

Den kvinnan som orroade sig och hjälpte dig med din övervikt, henne gillar jag skarpt. Systerskap på högnivå :-)

Kram

Mamma sa...

Härligt när rätt personer är på rätt plats.
Kram