12 mars 2012

Buda

Senaste gångerna jag bokat hotellrum till riktigt bra pris har det visats sig att det är utan frukost. Nu bor vi ju flott som tusan för 1200:- tre nätter 2 personer. En bra grej med det är att man kommer i väg ut på stan fortare på morgonen och får prova att äta frukost på massa olika ställen.

I går morse tog vi tunnelbanan ner till stan, gick över Frihetsbron till Buda och åt frukost. Sen gick vi och badade. Gellertbadet lär vara det mest anrika badet i stan och dit begav vi oss. Alla kort jag tog under gårdagen var med kameran och inte telefonen (och adaptern som man behöver för att föra över bilderna med från kameran till IPaden ligger hemma i kökslådan) så ni får tyvärr inga bikinibilder utan får nöja er med stulna bilder från nätet.
Jag tog massage, en äldre ungerska av det rejäla slaget gav mig massage som inte var av den avslappnande sorten. Efter att ha badat termalbad, masserats och bastat skulle vi leta rätt på ett matställe vi läst om (vi gick och gick men hittade det aldrig)

Till skillnad från i går var det mulet och lite duggregn denna dag kanske berodde det på det att jag upplevde Budasidan rätt tråkig jämfört med Pestsidan?

Nåväl, i dag är det hemresardag och i kväll ska vi upp till Hovet och se Gnaget möta Luleå samt äta middag med Lucke och Oskar. En osedvanligt bra måndag :)


3 kommentarer:

Lill-Åsa sa...

Jag tyckte det lät magiskt med massage och bad. Solen gör självklart mycket för att allt blir vackrare. Kul att ni har roliga saker att se fram emot när ni kommer hem. Ha en trevlig hemresa. Tack för att vi fick följa med på resan.

Gun sa...

Så det är shopping i Pest och bad i Buda? Jag längtar efter ett hamam, och vi som bokat en Barcelona resa...
Kram och hoppas du har en bra kväll på hovet

Gun sa...

Vi åker den 25/5-28/5-12 till Barcelona. Finns tidningen på hyllorna i butik?