14 oktober 2014

Näsan i böckerna

Har jag ju verkligen inte, snarare lurarna i öronen men jösses vad jag läser (lyssnar) på böcker. I dag har jag lyssnat klart på Än finns det hopp av Karin Wahlberg (som är både lärare och läkare läste jag) ett boktips jag fick här på bloggen av Maribel. En bra bok som handlar om ett sjukhus, en sjuksköterskeskola och ett samhälle och förstås alla dess människor. Året är 1954 och boken är lite som en historielektion. Polio kunde jag inte mycket om då den inte funnits i Sverige de 26 år jag varit sjuksköterska. Men nyfiken som jag är har jag nu googlat mig fram till mer information och man kan tro (eller åtminstone hoppas) att polion i dag är utrotad i världen men är tyvärr ännu epidemisk i Pakistan, Afganistan och Nigeria. Mamma och Agneta tror jag skulle gilla den här boken. 


20 minuter in i Märkta för livet hann jag också. Ännu en deckare, älskar genren men för tidigt att ge ett utlåtande. Kommer inom kort.


Vad läser du?

4 kommentarer:

HemmahosSussie sa...

Ja visst är den bra "Än finns det hopp" längtar efter nästa del i sviten som ska komma tidigt nästa år sägs det. Var på en författarkväll där hon, Karin Wahlberg framträdde och jag kan meddela att hon även är intressant att lyssna på. Boken ska dessutom utspela sig i "min" lilla stad då hon kommer härifrån, lite kul att känna igen sig när man läser. Nu, ska jag ta itu med "Gräspojken" som ska vara tokrolig och konstig har jag fått berättat för mig. Älskar berättelser, såväl skrivna som live och tänk så många oberättade det finns då vi alla bär på minst en varsin sådan. Hisnande. Ha det gott :-)

Mamma sa...

Då läser vi samma bok just nu;-) Jag har kommit in i halva boken nu.
Karin Wahlberg har jag läst många böcker av dock inte den du just läst.
Nästa får bli den.
Jag är ju i den ålder så jag kommer ju ihåg hur man pratade om polio, kallades också för barnförlamning, när jag var barn. Jag vet att de som fick en total förlamning,, lades i en stållunga. Idag heter det respirator. Men minns en bild av en man som låg i en stållunga.
En riktig farsot. Alla var rädda att smittas.
Kramar

Åsa sa...

Jag började läsa en bok förra året vid den här tiden. Jättebra deckare (har glömt bort både titeln och författaren). Den har du läst redan. Den handlar om den kvinnliga danska politikern som försvinner. Jättebra är den så kanske jag kan bli klar med den i år. Om jag fick med mig den förstås...

Marie KJ sa...

Den filmen är skitbra! (filmatiseringen av boken du läser)