04 september 2014

Döden

I kväll har jag varit i Stockholm med min vän Lotta. Vi har varit på ett event med tidningen ELLE och varit på bio. Det är fint att ha vänner ♥

Mannen i blåbärsriset klarade sig tyvärr inte har jag fått veta på omvägar. Lite sorgligt men det var en fin dag att dö på, och ett fint ställe. Mannen var till åren kommen och vi ska ju faktiskt alla dö. Den dagen det är min tur önskar jag gärna att det går fort, solen får gärna skina och jag skulle gärna dö utomhus. Och jag vill så hemskt gärna bli gammal. Jag är inte rädd för döden men så himla rädd att missa saker i livet. 

Apropå döden, det finns många synonymer på att dö: Sluta leva, avlida, gå bort, gå ur tiden, gå hädan, falla ifrån, få hembud, hemkallas, avsomna, insomna, sluta sina dagar, samlas till sina fäder, lämna jordelivet, ta ner skylten, kila om hörnet, trilla av pinn, krepera, kola, gå i graven, ljuta döden, skiljas hädan, ge upp andan; mista livet, stupa, bita i gräset, omkomma, duka under, gå under, stryka med, förgås; upphöra, försvinna, slockna; avta, förklinga. 
När jag var ung gick Nöjesmassakern på TV, väldigt rolig TV om ni frågar mig. Där fanns en sketch om några fyllepolare som uppsöker sjukhuset för att där få reda på att deras vän "gått bort" Skitrolig! Tyvärr hittar jag inte den på youtube men ni får hålla till godo med denna som ju också passar bra i tid med tanke på Brasse Brännströms död.

1 kommentar:

Åsa sa...

Det var ju synd att farbrorn dog, men som sagt alla ska vi den vägen vandra.

Hoppas filmen var bra. Har sett på FB att alla ser den där filmen Medicinen just nu. Var det den ni såg eller?

Hoppas paketet kommer fram till Oskar och Danielle. Australia Post är inte så jäkla bra av min erfarenhet. Oftast kommer det ju dock fram ;)