15 februari 2015

Att föda ett barn

Av Kristina Sandberg läser jag nu. En bra bok. Mamma, Pappa, Agneta och andra: Läs den. Året är 1938 och utspelar sig i Örnsköldsvik. Det är den första boken i en trilogi och den tredje fick Augustpriset förra året. 


Annars händer det inte mycket nu. Jobba, äta, promenera och sova. Typ. Väntar på katterna. Väntar på våren. 
I går firade vi kärleken, förstår inte hur folk ids irritera sig på denna dag "Amerikansk kommers" Skit i det då. Det är ju lika med kanelbullens dag, vänliga dagen/veckan och Gud vet alla dagar som det finns. Vill man inte så måste man inte. Själv tycker jag det är fint att tänka extra mycket på kärleken en dag och vara lite extra ödmjuk över all kärlek man (jag) har i livet. Särskilt i en månad då vi i vår familj inte har en endaste födelsedag eller annat att fira. Vi lämnade radhuset till Axel och Elin som lagade sin kärleksmåltid här hemma. Åkte på O´Learys och kollade hockey, var på en källlarvalvsrestaurang här i stan och åt fantastiskt god middag och avrundande på Lilla Styrbjörns med ett glas innan vi tog bussen hem till radhuset. Jag har världens mest fina och romantiska man ❤️ Lyllo mig. I dag har vi sovit länge, gått en mil (nåja 9,54 km) läst och ätit söndagsstek med alla hemmavarande barn. En fin helg. Nu 20 dagar tills katterna kommer. 6 veckor tills sommartiden och 7 till påsk. I dag åt vi middag 16.30 och då var det ljust. Nu kommer det att gå fort! 
5 kommentarer:

Mamma sa...

Ja du är en lycklig människa du. Firade inte alla Hjärtans dag eftersom jag inte har någon att fira det med. Lite synd om mig:-) Men jag får kanske till slut. Jag tycker som du att man ska fira alla tillfällen som finns, det gör en människan glad. Och det är väl bra.
Jag förstår att du längtar efter kissarna nu. Nedräkning.
Jag ska genast ladda ner Att födas! Jag har sedan igår sträckläst Unni Lindells Sockerdöden. Vilken bra bok! Hade inte tid med stranden idag för än klockan var två på em och då var boken utläst. Nu har jag börjat med Jojo Moyes senaste. Ja det blir mycket jäsa när man är själv.
Nu ser jag fram emot Koh Samui den 28 och framför allt Krabi då jag får sällskap.
Kramar

Mamma sa...

Ja både jäsa och läsa förstås

Marie T sa...

Åh, den har jag beställt från Bokus men den var slut visade det sig, så jag väntar på nytryckt upplaga. Verkar så bra! Jag är ju en tråkig alla hjärtans dag-dissare :) Jag tänker mest på alla som inte har nån, det är sånt massivt tryck från varenda affär. Så många ofrivilligt ensamma. Och jag tycker att det är fel att sälja rosor i skolan. Det måste vara jättejobbigt för alla de tonåringar som inte får några rosor alls. Annars är jag för att fira det mesta!

Anonym sa...

Förstår att du längtar efter de galet söta små kattungarna. vi längtar också så vi får se små söta kattungar på bloggen.

Klart man ska fira saker. En utav de dagar på året då vi går ut och äter middag. annars är vi väldigt bra på att äte lunch ute.

Kram Åsorna

LiteAvLinda sa...

Jag är singel och bitter, kände mig väldigt oälskad på alla hjärtans dag. Men så kom jag på att i Estland firar dom Alla vänners dag istället så jag gjorde som dom :) Syns i morgon!