02 januari 2015

Nytt år, nya löften?

Nyårsafton tillbringade vi med fam Andersson och Larsson. Jönssons (vi)hade kokat hummersoppa, Anderssons bjöd på oxfilé till varmrätt och Larssons hade gjort vit chokladmousse och tryfflar. Gott. På dagen gick vi en långpromenad och grillade korv och innan middagen bastade några och några badade bubbelpool. Fru Jönsson höll sig vaken till 01.30 vilket får anses bra. 


I går en lat dag (nåja, jag gick 12 km) Sen såg vi sista avsnittet i dokumentären om Astrid och nya Beck: Rum 302. Aptrött när väckarklockan ringde i morse. Känns ändå sundare än att vakna strax före 04 och inte kunna somna om (som händer mig då och då) 

I många år (läs alla är sedan 10 åå typ) har jag haft som nyårslöfte att gå ner x antal kilon i vikt. Jag skulle bli mycket glad om jag gjorde det men det blir liksom lite mindre viktigt för varje år. Jag har ändå ett fantasktiskt bra liv med familj och vänner runt mig som inte bryr sig ett jäkla dugg om hur mycket jag väger eller ser ut. Och jag har faktiskt ingen medicinsk övervikt, mitt BMI ligger inom den normalviktiga skalan. Motionen är ju också den ok. Jag går 1 mil om dagen. Jag ska börja springa igen (haft uppehåll pga kvävningskänsla pga struman) men ändå, rör mig gör jag. Borde äta lite mindre och dricka mindre (framför allt öl som ju är kaloririkt men så fantastiskt gott) Men jag ids inte lova något om det. 


En bättre människa, det vill jag bli. Små saker som att ge lite mer pengar till välgörenhet, köpa Situation Stockholm oftare (det är en bra tidning!) Handla ännu mer ekologiskt/närproducerat. Bry mig mer om människor som inte har det lika bra som jag. Och för den delen bry mig mer om de människor i min närhet också.  

Det och att jag ska bli den mest perfekta kattägaren, det får bli mina löften ♥

3 kommentarer:

LindaF sa...

Gott nytt år fina Marie ♡

Mammaxtre sa...

Årets löfte som jag gett mig själv är att jag ska resa ner än jag gjort tidigare om åren. Spara och resa....

Kram

Anonym sa...

Jag tror aldrig jag har haft ett nyårslöfte. Ha så roligt som möjligt låter som ett bra löfte så de ska jag satsa på.

Hoppas du får ett kanonår köra syster. Med mycket kattkärlek.

Kram Lill-Åsa