14 december 2014

Lucia och tredje advent

En fin helg. På fredagen var Inspektörn ute med "grabbarna". Jag var hemma med Axel och Elin. Jag åt räkor och hummer, ungdomarna revbensspjäll. Vi såg på spåret och Jul med Ernst (TV4 play eftersom det annars går på torsdagar då vi ser på hockey) Vaknade tidigt på Luciamorgonen, gick upp och kokade risgrynsgröt och tittade på Luciamorgon på TV mol allena (då jag är den enda i familjen som är morgonpigg) Gav mig i väg till Skärholmen för att fixa de sista julklapparna. Gick sådär. Man kan inte strosa runt och tro att man ska springa över något, man ska veta innan vad man vill ha, Nu sitter jag hemma med djupa veck i pannan och har 10 dagar på mig (har bara 1 klapp och en 26-årspresent kvar) 

I dag sov jag ändå till 07.15! Vaknade av Axel kom hem efter att ha kört Elin till tåget (hon började jobba 08 i dag) Vad är det som gör att dagens ungdom inte kan stänga en dörr utan måste SLÅ igen den (minns mina föräldrar undrade samma sak när jag var ung) När jag instagrammade i morse vände jag staken fel. jag kan ju inte höger och vänster och har aldrig fattat att det finns regler för från vilket håll man tänder adventsstaken. Min storasyster lärde mig för något år sedan att den skall tändas från samma håll man läser från. Jag som är så himla noga med såna grejer! Nu vet jag, och ändå blev det fel (jäkla ologiskt system det där höger-vänster) Eftersom det var/är minusgrader ute passade jag på att frosta av frysen och städa ur kylskåpet. Jag gick sen mina kilometrar jag hade kvar för att få ihop veckans 7 mil, som ni ser föll på målsnöret förra veckan, men saker kan hända i ens liv så man inte får ihop det vissa dagar och jag är ju inte neurotisk (?)

Medans jag promenerade och lyssnade på Keplers Stalker dammsög mannen och torkade golv, rensade handfatet och golvbrunnen uppe i badrummet från 1 kg långa hårstån. Sen har vi bäddat rent, tvättat och piffat lite så där i allmänhet. I veckan kommer pappa och Åsorna, mannen har jour och jag har julfest på jobbet. På lördag kommer Lukas, Isabell och Juni. I morse Skypade vi med Oskar. jösses vad glad jag är över min stora familj ❤️

Veckans önskning: Att veckans 40 arbetstimmar ska gå fort :) 


5 kommentarer:

Åsa E R sa...

Ja snart ses vi!!!!!!!

Mammaxtre sa...

Låter som en fin helg!

Snart har vi julledighet. Ska bli så skönt!

Kram

Åsa sa...

Ses på torsdag dårå :)

Mamma sa...

Oj så lika Axel och Oskar är!
Kram

LiteAvLinda sa...

Full rulle! Och fortfarande duktig med promenaderna. Hur ska alla få plats hos er? *nyfiken* Jag är själv själaglad att vi sa ifrån att fira med någon annan så vi kan Alfred njuta av att ha mig och Fredrik för sig själv. Tusen tack även för julkort! Jag kommer tyvärr inte få iväg några i år, men sparar alltid fjolårets så jag vet vilka jag ska skicka till nästa år ;) Kram!