31 januari 2013

En kos dagbok

Sova, jobba, promenera, äta,TV, sova. Roligare än så är inte mitt liv just nu. Men jag är rätt nöjd ändå. Antingen kommer våren redan i februari* eller så får vi kallt och snö och får njuta av den sista vintermånaden.

*1989 plockade jag tussilago i februari!

Två bildkollage, ett Australien sommar och ett Sverige vinter. Båda fantastiskt vackra ❤






29 januari 2013

Hockeykväll

En rafflande kväll i soffan. Både Luleå och SSK har spelat och båda tog poäng. Chattat med en stolt storebror.
Tänk vad mycket hockey mitt liv blev att bestå av!





28 januari 2013

Beroendeframkallande

Homeland, som Åsorna laddade ner till oss. Satan vad bra det är!




27 januari 2013

Kött och potatis

Och makens otroligt goda paprikasås äter vi dag. Till det ett Amaronevin (efter principen man tager vad man haver)
I går träffade vi Axels Ellen som inte alls var blyg utan jättegullig och rar (det kan man ju förstås även vara om man är blyg).
I dag har jag varit hos världens finaste storasyster och firat hennes två yngsta barn som fyllt 16 och 18 år. I kväll påbörjar vi Homeland säsong två.

En riktigt, riktigt bra helg!






26 januari 2013

Lasagne en lördag

Vi går Wild and Crazy och gör lasagne en lördag. Ska få den äran att träffa A:s nya flickvän och vill ju vara säker på att hon gillar maten (alla gillar väl lasagne?)



24 januari 2013

En vecka

...har vi varit hemma i dag. Oj, vad fort den gått. Kallt, jetlag, massor att göra och en djävulsk huvudvärk i tre dagar kan jag sammanfatta den med om jag vill vara negativ. Men det vill jag ju inte. Därför väljer jag att sammanfatta den så här:

Underbart vackra vinterdagar, jag har en viktig roll på mitt arbete och vi har fått träffa alla våra barn (minus Lukas)

Och i morgon är det ju fredag igen ❤

*den börjar ge sig och en tröst är att den aldrig hållit i sig längre än just tre dagar



Bilder från dagens lunchpromenad



23 januari 2013

Träd

Det bara kryllar av vackra motiv ute just nu! Dagträdet utanför sjukgymnasten och kvällsträden utanför Heron City.






22 januari 2013

Käftsmäll

Kanske bara för att få ner mig på jorden (efter mitt lyckligt lottad inlägg) åkte jag idag på ett riktigt jävla migränanfall som var/är helt immun mot mediciner. Eller så var det för att återställa jetlagen, för det går inte att sova när man har så ont i huvudet att man vill kräkas. Nu har den gått från en 9:a (på en 10 tradig skala) till en 5:a.

På jobbet jobbar så fort jag hinner 08-17 och åker sen hem och intalar mig att det jag inte hinner idag KAN faktiskt vänta till i morgon utan att någon dör.


När huvudvärken var som värst just innan jag skulle åka hem kommer en medarbetare med buketten nedan, den värmde kan jag lova.




21 januari 2013

Back in business

21 december jobbade jag sist. Sen var det helg, jul och efter det semester. I dag 21 januari exakt en månad efter var jag tillbaka. Hur mycket kan det hända på en månad?!

Min dag: vaknade pigg 03.30, somnade om 30 minuter, drog mig en timma och gick sen upp en timme före klockan skulle ringa. Åkte pendeltåg i mycket trevligt sällskap (åtminstone halvvägs, det var Lotta som jag hade äran att få sällis av) Mycket rörig dag på jobbet. Lyssnade och läste mejl på förmiddagen. På lunchrasten gick jag runt broarna och samlade i hop mina tankar. På eftermiddagen började jag beta av min to'do lista. Han bara börja men i morgon är ju en ny arbetsdag.

I kväll är mitt mål att inte somna före 21. Wish me luck!


Foto taget i Tantolunden under min lunchpromenad


20 januari 2013

Lyckligt lottad

När vi åkte till Australien hade det precis blivit plusgrader ute och slaskade rejält. Då sa jag att OM det är vinter när vi kommer hem ska vi baske mig köpa oss skidor. Sagt och gjort. I går var vi på XXL och köpte oss varsitt längdskidpaket. Det var dock kö på verkstaden (för att montera bindningarna och valla) så när jag fikade hos min vän Lotta idag så hämtade Magnus våra skidor. Sen åkte vi till Tveta och åkte 5 km spåret (vi hann inte längre, vi hade lovat tidig middag) Underbart väder och skidorna var det både lagom glid och fäste på. Känner mig supernöjd! Lika mycket som jag njutit av Australiens sol och värme njuter jag av denna otroligt vackra vinter vi just nu har 😘

Hemma lagade vi älgstek och åt middag med 4 av fem barn. Utvilad efter resan, den fina vintern (med skidåkning i 08-land) fika med en kär vän, min underbara karl och våra fina ungar får mig att reflektera över att jag är en väldigt lyckligt lottad människa.












18 januari 2013

Några reflektioner från vår resa

 

1. Australien är ett STORT land och det bor ynka 20,5 miljoner människor i det.Att jämföra exempelvis med lilla Italien där det bor 60 miljoner. En bidragande orsak är ju att det inte “hjälper till” att ta emot flyktingar utan tar bara “fininvandrare” (som har jobb/visum/allt fixat)

2. I Sydney bor det 4,5 miljoner människor vilket är svårt att förstå när man ser den. Skyskraporna och citykärnan är inte så stor och utanför den är husen låga och gav en småstadskänsla. Jag jämförde med Säffle vilket Åsorna skrattade gott åt. Staden var förvånansvärt backig (ungefär som jag tänker mig att San Fransisco är)

3. Vi var där på deras sommar och den påminner mer om vår Svenska sommar än om medelhavs/Thailandsvärme. Förutom en dag (då vi hade 42 grader) var det 22-26 grader varmt och svalare på kvällen. Tips till er som åker dit, packa varm tröja/jacka!

4. Folk har strumpbyxor mitt i sommaren? Inte gamla tanter som hos oss utan mest yngre tjejer? Jag gissar att det beror på åderbråck, ådernät eller annat man vill dölja?

5. Allt snack om insekter: Överdrivet. Vi såg många spindlar och kackerlackor men bara utomhus och inte mer än man gör vid medelhavet. Men såklart, vi var ju mest i stan. Men vem åker till Australien och campar i bushen? Inte många.

6. Aussieviner är inte billigare där än hemma. Konstigt då de ju är en lång fraktväg(och portot svindyrt) I princip är INGET billigare där. Jo UGG:s, men vi var ju där på mellandagars rean och UGG:s är ändå dyrt.

7. Ingen är solbränd eller knapps bruna. På stranden har man skyhög solskyddsfaktor och barnen hela soldräkter.

IMG_4604

Herr spindel som bodde på altanen i Broke, Hunter Valley

Slutligen vill jag förutom Åsorna framföra ett stor tack google och Wikipedia. Fasiken vad vi lärt oss mycket tack vare att det är så lätt att ta reda på saker på en gång. Skulle man ha väntat tills man kom till ett inbundet uppslagsverk hemma i bokhyllan hade man inte gjort det!

I natt sov vi 22-06, vaddå jetlag? Maken har jobbat och jag har städat, varit och slingat/klippt mig, handlat mat samt pratat med saknade och älskade på telefon.

Nu blev det visst helg Ler Hoppas ni får en trevlig sådan!

PS Damen i incheckningsdisken påpekade att jag hade övervikt, vilket hon har fullständigt rätt i (hur mycket kan man gå upp på tre veckor?!) Men hon menade inte mig utan min resväska. Skulle kosta 150 dollar. Jag var villig att betala men hon propsade på att jag skulle ta emot den fyrkantiga handbagage-stora plastpåsen med dragkedja hon gav mig och packa om (hon gick tom på kisspaus så jag kunde göra det på plats och slapp flytta på mig) Rätt kvinna på rätt plats! DS

15 januari 2013

Bildkavalkad

 

I dag åker vi hem, dock inte för ens 21 i kväll. Åsa har gått till jobbet och Lill-Åsa är på väg. Annars har de haft semester när vi varit här. Vi ämnar tillbringa dagen på Coogee beach några timmar innan vi packar i hop. Åsorna hinner precis hem från jobben och hinner säga Hej då innan vi åker till flygplatsen. '

Här kommer en liten bildkavalkad från sista delen av vår resa…

P1090174

Jag på zoo i Hunter Valley med mitt favorit Aussiedjur – Koalabjörnen

P1070156

Åsa utanför ett av alla ställen vi provade viner på.

P1080161

Vinstockar har vi sett massor av!

P1090180

Pontus kompis från sverige var här på besök samtidigt som vi. Rikardo, som var en ovanligt trevlig, artig, glad och fin kille.

P1120229

Watson Bay som vi besökte under vår båtutflykt

P1120222

Världens finaste Magnus Red heart

P1140252

Mestadels har vi bara haft blå himmel under vår resa

P1140259

Åsa och Magnus i Chinatown

P1150289

Just nu pågår Sydneyfestival, därav den gigantiska badankan i Darling Harbour

P1140268

Harbour Bridge

P1140275

Mor och son på restaurangen där vi smakade både saltvattenkrokodil och känguru

P1150303

Jag och min lillasyster iThe Royal Botanic Garden

P1150327

Sista kvällen på altanen med alla kakaduor, flying foxes, spindlar och kackerlackor

P1150326

Ett stort tack till dessa vackra bönor som kanske är världens bästa reseledare

P1140282

Fotografiskt inget mästerverk, men ni fattar känslan hoppas jag.

Detta får bli den sista bloggan från vår semester även om jag ämnar skriva en liten summering när jag kommit hem.

Tack för att ni följt med oss på vår resa!

14 januari 2013

Monorail

I går trampade vi asfalt hela dagen, maken shoppade loss och jag gick tomhänt. Kanske för att det är lättare att köpa presenter till 2 tonårsflickor än till vuxna söner?
Vi skippade Blue Mountains till förmån för staden där vi inte vistas så mycket vi önskat. Vi åkte monorail, en liten "tunnelbana" utan tunnlar, dvs ovan jord. Klev av och åt lunch i China Town. Vi drack sen öl på Sydneys äldsta pub och åt middag i The Rocks (gamla stan) Krokodil och känguru-pizza*

Efter det gick vi till en Skybar vi fått rekommenderat av en arbetskamrat till Åsa. Så cool utsikt! Ännu coolare ön bilden när mörkret lagt sig men de bilderna ligger inte tillgängliga för detta inlägg.

I dag väntar oss ännu lite asfaltstrampande och i morgon åker vi hem.



*Känguru=Gott. Krokodil=Inge vidare.








13 januari 2013

Utflykt

I går åkte vi båt, gick i land vid Watson Bay och Darling Harbour och åt BBQ på båten. En present till oss från Åsorna. En mycket uppskattad present.

Nu är vi på väg till Anna, Micke och barnen. Och efter det ska vi till the Rocks och äta känguru eller krokodilpizza och i kväll ska vi ta en drinkajävel i en skybar. Livet på en pinne :)

Bilden från Watson Bay

12 januari 2013

I Australiens fauna

I Australiens fauna finns saker jag tycker mindre om. Som spindlar, kackerlackor och ormar. Av det sistnämnda har vi inte sett något alls. Av det två förstnämnda har vi dock sett mer av. Som i går när vi satt och kollade på filmen med samma namn som landet. Det är jag på bilden om nu någon undrar.


PS En annan film vi sett med Aussie tema som rekommenderas är The Sapphires DS






09 januari 2013

Hunter valley zoo

I går vår vi på zoo och klappade på koalor, kängurun och wombats. Ett litet gulligt zoo, likt Torekällberget eller lillskansen.

På kvällen åt vi sill och spelade kort. Rekordvärmen verkar ha flytt sin kos, nu har vi 23 och sol, som en fin svensk sommardag.
Idag ska vi hinna med några fler vingårdar och i morgon åker vi tillbaks till Sydney. Det är som sagt inge synd om oss alls.

08 januari 2013

Rekordvärme

Idag ska vi få 42 grader varmt. Tydligen pratas det om denna värmebölja hemma i Sverige på nyhetetna, eller i alla fall de bränder de orsakar. Har märker vi inte utav några bränder och vinden fläktar rätt bra.

Vi har ännu inte lyckats se en levande känguru, trots att vi i går kväll gick en walkabout enkom för det och dessutom bor vi ju lantligt (vi har dock lyckats se flera överkörda :'( )

Foto taget här och nu, från min fotölj på altanen, Broke, Hunter Valley, New South Wales, Australia.

07 januari 2013

Hunter Valley

Nu är vi framme i Broke, Hunter Valley. Huset är som ni ser byggt på pålar. Åsorna tror att det är för att man ska kunna parkera bilen i skugga. Själv tror jag att det kan vara för att det ska bli svårare för ormar och andra otäcka djur som finns i det här landet att ta sig in i huset.

I dag har vi varit på vinprovarresa, två vingårdar hann vi med: Tyrrells och Draytons. Mycket trevligt, särskilt den sistnämnda där det även gjordes en del inköp. Nu är vi på väg hem för att slappa, läsa och umgås på den stora verandan.

PS Jag har ännu inte vunnit en Yatzy- eller en pokeromgång, men jag har ju en jävla tur i kärlek DS

05 januari 2013

Å, här kommer några fler bilder

Lånat Åsornas dator och fört över bilder från en utav våra kameror

P1040110

En korsning i Canberra som förövrigt var en stad som Åsa tyckte var lik Umeå

P1040114

Aussie Herr Gårman

P1040115

Magnus grillar på en av altanerna. Det finns en vanlig balkong och två altaner till denna underbara lägenhet de bor i. Det är för övrigt mycket dyrt att hyra eller köpa lägenhet i denna stad och det är mycket vanligare att hyra än att köpa. Hyran betalas varje vecka och nästan alla får lön varje vecka.

P1040123

Min fina man i kvällsolen på den altanen där vi grillar och äter

P1050128

I början på våran Coastal walk i förmiddags. Blå, blå himmel och vatten NoteNote

P1050136

Badvakterna här är många och trevliga. Se hur han håller in magen Smile

P1050137

Stilla havet blir inte lika varmt som vid Medelhavet eller i Thaland, det är heller inte lika salt. Vi googlar oss genom hela dagarna men just denna fråga har inget enkelt och kort svar. Men vi lär oss massa om den Australiensiska floran och faunan. Tack för det google Thumbs up

P1050148

Magnus har köpt hatt för att slippa få solsting.

Från Hunter Valley blir det bara småbloggar då vi bara kan använda 3G nätet. Ha det gott mamma, pappa, Gun, söner, Isabell, Malin, Johanna och alla ni andra läsare Hot smile