31 oktober 2010

Dag 28 av 28

Nu går det av bara farten. Längtar till min matlåda i morgon med kyckling och haricots verts. Till frukost itrims chokladpulver och en frukt, till middag proteinpulver, har ett ganska strikt schema att följa. Har som mål att tappa ytterligare 5 kg och motivationen är ännu på topp. Kommer i många av mina gamla kläder men har en storlek (=5kg) till många.

En bra dag med stavgång, hockeykörning, veckohandling, sömnad (lappat och fållat upp jeans, inte mina) Tokmörkt fort blev det men så ska det ju vara.

I morgon är det 1 november, hur fort gick inte det? En november som innehåller en resa med tjejligan till Valencia, en kort jobbresa till Kalix, en vecka i NY med mannen samt yngste sonens 16 årsdag. Gissar att den också kommer att fort och innan man vet ordet av kommer det att vara 1:a advent!

30 oktober 2010

Promenad, ugnsrengöring och strykning

Herre jösses vad jag älskar lördagar. Vaknade tidigt och kunde inte somna om, men det gör ju inget när det är lördag och varmt under täcket. Min näst sista dag med enbart proteinpulver. Långpromenad med stavarna där jag gjorde en intressant upptäckt. Min runda är 9 km och brukar vara ca 10,000 steg. Med stavarna blev det bara 7600! Man tar alltså längre kliv när man har stavarna? Fortare går det också, hoppas att det tar 20% mer energi också (det tar i alla fall på armarna!)

Vi har köpt en ny brevlåda, den vi har är ju toksnygg (om jag får säga det själv) men värdelös då det regnar in i den. Mannen gick på hockey med sin pappa och Axel med Oskar. Johanna gick till en kompis och Malin var i stallet = Marie, egentid. Skurade ugnen (ser ny ut) Såg Robinson (bra, fast varför röstade dom  ut Löken?) Strykt all tvätt i strykkorgen. Lagat Spagetti Carbonara till familjen och pulvrat en Allevo potatis och lök soppa till mig själv. Toknöjd!

Nu skall jag placera min 12 kg lättare kropp bredvid mannens i soffan och fånga in lördagskvällen och bara tindra över allt jag har. I dag fick man sig nämligen en tankeställare då Maribels Peter skrämde oss. Phu, må alla jag älskar få vara friska!

29 oktober 2010

SPA

En behandlig* på SPA har jag unnat mig så här som belöning när jag snart har proteinpulverfastat i 4 veckor. Sista fredagen och jag ville inte komma hem när de andra äter. Efter det tog jag mig till Lexington rean. I BIL. Jag har således kört bil från jobbet till Tulegatan, från Tulegatan till St Eriksgatan. Båda ligger ju i Vasastan men ändå. Tack du som uppfann GPS:en, utan dig hade det inte varit möjligt!

 

*Moor-Mud Lerinpackning och application En varm helkroppsinpackning med mineralrik lera som ökar hudens fuktighet. Välgörande för stela leder, trötta muskler, akneproblem och dålig blodcirkulation. Behandlingen inkluderar även ansiktsrengöring, lermask och en avstressande ansiktsmassage med akupressur. Därefter  avslutas behandlingen med en mineralrik kräm som blandas med aromaolja från revitalizing som appliceras på kroppen. Blody najs (min egen kommentar)

                Ha en bra fredagskväll alla ni som tittat in!

28 oktober 2010

Kalla fötter

och händer är en av biverkningarna på VLCD. Svamp i munnen med en  äckelpäckelbeläggning samt jättestora papiller är en annan. Men man orkar lika mycket som förut och man sover bra. Om det är värt det? Alla dagar i veckan!

Kvar på jobbet, skall hem och ha hockeykväll med mannen och den yngsta och den äldsta sonen. De ska äta hamburgare och dricka Cola. Jag ska dricka varm  itrimchoklad.

Sassa Brassa, låt oss nu med allt självförtroende spöa serieledarna i kväll!

27 oktober 2010

Dag 24 (av 28)

Således bara 4 dagar kvar med enbart proteinpulversdrycker. Vad längtar man då efter mest kanske någon undrar? Här kommer min lista:

Se hela bildenKnäckemacka med ost.

Knäckemacka med leverpastej och smörgåsgurka.

Gärna med en kopp kaffe med mjölk.

Se hela bildenSalta nötter

Har ni smakat detta märke? Om inte är det värt att leta efter, den godaste nötblandningen jag ätit fanimig!

 

Se hela bildenVin, gärna ett vitt Gewurztraminer och tillsammans med lite skaldjur eller bara ett glas till några av nötterna från påsen ovan. Eller till lite varmrökt lax.

 

I övrigt en bra dag, tänker inte så mycket på mat som det låter ovan. Tränat i kväll och skall nu hoppa in i duschen innan jag ämnar skeda i soffan med världens goaste Magnus.

IMG_7699PS En bild på en av mina ögonstenar som det just nu går väldigt bra för DS

26 oktober 2010

På promenad längst vattnet

I dag tog vi en helt annan 5000 stegslunchpromenad. Vi gick åt höger i stället för vänster och vilket skillnad!

Bild0257

           Underbar miljö, tänk att detta är just på tröskeln till vår huvudstad!Bild0258                        Nu vankas varm itrimchoklad och hockey. Heja SSK!

25 oktober 2010

Underligt

 

Att man kommer i kläder som varit för små fattar man ju men att man får knäppa klockan i ett annat hål tänker man kanske på, jag som tycker mig ha ganska smala handleder (oavsett vikt). Nu sex dagar kvar….

24 oktober 2010

Vilodag

Kan man lugn säga, sov till 09,20! Helt ensam i huset och inga ljud som stör och inga måsten, då kan det bli så. Jag har glad och mallig för det för jag har svårt att sova på mornarna. Utvilad således. Mannen kom hem och vi ville få upp nya lamporna, åkte till K-Rauta och handlade lite elpryttlar.

Kommer ni håg att vårt älskade ICA Supermarket brann ner till grunden för ett år sen typ (eller var det längre sedan?) Nåväl, i torsdags öppnade det igen, helt sprojlans nytt. Eftersom jag inte äter var jag inte där då men idag svängde vi förbi, maken ville ju inte ha proteinpulver till middag :o) Superfint!Bild0251                           Sen skruvades, kopplades och djävlades liteBild0253                                           Men kolla vad bra det blev!Bild0254 Kolla ljuscirklarna i bordsskivan, gör att vi slipper få ljuset i ögonen när vi läser tidningen på morgonen, fasiken vad nöjd jag är!Bild0255 Apropå nöjd. På tre veckors pulverdiet har 8 kg fett runnit av mig. I dag kom jag i 2 par byxor som jag inte kunnat ha sen gud vet när. En vecka kvar, kommer att gå av bara farten!

23 oktober 2010

Egentid

Är guld värd. Det fattar alla som bor i hop med andra. Oavsett om det är ens man och barn som man älskar över allt annat är det så lyxigt att få vara alldeles ensam. Mannen åkte på förmiddagen, då klädde jag mig och gick ut.

Dammsög bilen och bytte till vintermattor. Åkte på stan (osminkad i “gå ut och gå” kläder) och har ÄNTLIGEN köpt en kökslampa (eller två är det ju men de hör i hop liksom trots att de inte har någon pinne som håller ihop dom) att ha över matbordet. Vi har inte haft någon sedan vi flyttade in så under den mörka årstiden får vi ha spottarna på om vi ska kunna läsa morgontidningen. Inte så mysigt att få rakt in i sina blå när man är nyvaken. På dessa sitter en dimmer, man tar bara uppe på lamporna så dimmas de upp eller ner. Me like!

Bild0250Sen åkte jag och Maribel till Tveta för att gå en mil eller två. Satan vad det tog i benen att gå i snömodd/geggamoja i kuperad terräng. Söt liten stuga i Tveta området.

 

Väl hemma ämnar jag göra nada (nåja, tvättmaskinen går förstås) än att heja på SSK och Syrianska framför dumburken. Lösa ett korsord samt se på Robinson på TV4/play . En underbar lördag! (trots pulverbantning)

22 oktober 2010

Blandade känslor

Har man en sådan här fredag med proteinpulverbantning (den 3:e i ordningen) Skönt med helg men…

Jobbat, tränade direkt efter jobbet och sen drog jag på stan en sväng för mina nya glasögon var klara. Snygga och sköna (tycker jag) Försökte fånga dom på bild men hon som har dom på sig blev inte så snygg så det bortcensurerades :o)

 

 

 

 

 

I morgon ska jag ha en egodag. Mannen ämnar åka med barndomsvännerna till Bokö och äta, basta och umgås. Jag ska gå runt här hemma i mjukisoverall och lösa korsord, läsa, ta ett bad, se gårdagens Robinson på TV4/play och njuta av ensamheten. Det är lyx det!

21 oktober 2010

Äntligen

En trepoängare! Satt skönt må jag säga. Jag och mannen har varit i templet med mina söner (en av dom på isen och de andra två med oss på läktaren)

Bild0244

Oskar ser ut som tomten men har tydligen slagit vad med sitt grabbgäng om att inte raka eller klippa sig innan nyår (då de åker till Sälen) Jag frågade om alla hade tjejer? - Ja och så några som inte ens funderar på att skaffa några blev svaret.

Som lök på laxen blev Lucke matchens kämpe och kom över till mamma efter matchen och gav bort blommorna. Väluppfostrad :o)

Bild0247

20 oktober 2010

Lika stark som Pippi

 

Kanske inte är målet men idag tog jag tag i saken. Har köpt mig ett träningskort och idag gymmat med instruktör. Så nöjd med mig själv. Otroligt bra Patrik som verkligen var pedagogisk och kunnig. Dessutom tränar både vännen Maribel och svärdottern Isabell där så jag är i gott sällskap :o)

I övrigt tycker jag att det är tungt att gå upp ur sängen på mornarna. Det är så varmt och gott under täcket och kroppen säger åt mig att ligga kvar. Längtar till sovmorgon och god frukost. Nu “bara” 11 dagar utan mat kvar…

19 oktober 2010

Impulsköp

Bild0243

Gick in och skulle köpa ett par skinnhandskar, kom ut med en väska/rygga. Otroligt praktiskt att ha handväskan på ryggen framförallt på storstadssemestrar (ska ju snart till Valencia och New York) I övrigt har jag varit hos optikern med både den yngsta sonen som skulle testa sin syn för att få körkortstillstånd samt mig själv som inte kollat sin syn och således heller inte köpt glasögon sedan 90-talet. Försämring såklart men inte så mycket man kan tro men nya glasögon blev det, klara om 10 dagar ungefär. Har ju (i min smak) rätt snygga bågar nu men de är en svart båge som jag ser hela tiden, grymt irriterande. Nu blev det större typ pilotbåge, coola (tycker jag själv)

Nu väntar en varm dusch, nya Amelia och en varm itrim chockladdryck , trevlig kväll på er alla!

18 oktober 2010

Sömn, zzzzzz

Att det ska vara så djäkla svårt att sova på söndagsnätterna. Sista gången jag kollade på klockan var den 01.15 och jag var klarvaken, kändes som det tog minst en timme till innan jag slog ihop mina blå.

Riktigt halt var det sen när man skulle åka till jobbet. 2 av eller snare ihopåkningar passerades innan jag var framme. Gjorde att jag ringde firman som förvarar min vinterdäck och skall få komma dit och byta dom 17,30 idag.

Nu har jag pulverbantat längre tid än vad som är kvar, det är jag så himla glad för. Doften av nyskalad mandarin på en kollegas kontor triggade ett sug efter att få tugga. Snart bara 13 dagar kvar…

17 oktober 2010

Höstoffer och knävärk

Underbart väder i dag med. Däremot har jag vaknat 22 gånger i natt av värk i mitt högra knä och insåg då att man faktiskt använder knäna (eller åtminstone böjer på dom) varje gång man vänder sig i sängen. Låg kvar länge i sängen och läste ut Höstoffer (Mons Kallentoft) Riktigt bra. Må hon bli nykter till nästa bok, arma Malin.

Angående knäet så blir det mycket mindre ont när det väl kommit i gång. Så pass mycket bättre att jag och maken tog oss en promenad i höstsolen.Bild0241 Har ju som vanligt bara mobilen och fotar med och den fångar ju inte ljuset lika bra som den riktiga kameran men satan vad vackert det är ute nu!

Bild0242

Sen packade jag ihop mina pelargoner och åkte till Lukas med dom. Han har nämligen ett mörkt och svalt källarförråd där de kan gå ner i vintervila. I kväll är det halvtid på min (och Maribels) proteinpulverdiet bantning (2 veckor av 4 planerade). Således har jag inte tuggat på 2 veckor samt heller inte inmundigat ett endaste gram alkohol. Det går grymt bra, vardagarna är ju lätt som en plätt. Lika lätt är det inte på helgerna men med en vilja av stål och massa kilon minus så går det. Så det så.

16 oktober 2010

Ute

Har jag varit hela dagen. Underbart höstväder har vi som lök på laxen. Vi åkte ut till Getis när vi vaknat för att elda och gräva rabatt.

Bild0235                             Ingen kamera med med mobil (som alltid)

Bild0238 Man skulle ju ha tagit ett före och efter kort men det här är efter. Massa ogräs och elände hade tagit över denna rabatt. Ett fallfärdigt staket fanns där också, det  hamnade på brasan. Vi rensade allt, grävde ur massa gammal jord och la dit 200 liter ny. Vi skulle plantera rosor men oj vad utsålt det var, får bli till våren. En som vi tag med från radhuset och en gammal står där nu. Massa muskelträning blev det då sekatören inte var ny utan från 1958 (gissar jag) Den har nog dessutom legat ute någon vinter för ack så rostig den är. Man fick ta i för kung och fosterland både att knipa ihop den och få i sär den.

Bild0239 Helt fantastiskt väder! När vi var på väg hem ringde Maribel och undrade om vi skulle ta en prommis. Jag tog stavarna eftersom hon hade sina med. 9 km stavgång med en god vän således också avklarat = Ute från 10 – 16. Nöjd!

15 oktober 2010

Sydpoolen

Heter vår stads badinrättning. Dit begav jag mig efter jobbet i dag då jag inte ville utsätta mig för familjens taco middag. Simmade 1 km, bubblade och bastade med hårinpackning i håret (som tyvärr visade sig lukta unket rakvatten) Rätt nöjd med mig själv då jag dessutom varit ute på lunchpromenad i höstsolen.

Mannen äter chips och dricker öl och av veckans alla dagar med pulverbantningsdieten är fredagar den allra värsta, men snart är hälften gjorda :o)

                            Trevlig helg på er alla!

14 oktober 2010

Glader

                                                   I dag är man glad!

Bild0234 Bild0228

1. Dom gamla jeansen kom på utan problem och som lök på laxen även skärpet!

2. Det är ett helt uppslag och reportage i LT på en jättesöt kille som har en stor plats i mitt ♥:a

3. Alla gruvarbetare är nu ovan jord

            Tjohoo, låt nu dagen fortsätta i samma anda!

13 oktober 2010

Trötter

Så här känner jag mig. Trött på morgonen och trött på kvällen. Frusen på dagen. Nåja, jag sover himla bra på nätterna och det lär ju vara bra om man vill bli smal i alla fall enligt Aftonbladets sömnskola. Hungrig är jag inte.

Mer än hälften av gruvarbetarna är uppe. Såg scenen i morse när den första kom upp och grät en skvätt. Fatta otroliga 69 dagar där nere i mörkret!

I kväll ser jag Greys anatomi, missade säsongspremiären förra veckan men ser det sporadiskt, gillar egentligen inte att ha serier att följa och skulle heller aldrig låta TV:n styra min tid. Längtar otroligt mycket till helg och sovmorgon, snälla låt torsdag och fredag gå superfort…

12 oktober 2010

Nobelpriset i ekonomi

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/obamaekonom-fick-nobelpris_5489359.svd

På SVD står på framsidan: En slutsats i forskningen: För hög A-kassa ger hög arbetslöshet. Jo, tjena, kan man få Nobelpriset för att lista ut det?

 

Hög sjukpenning ger fler sjukskrivningar kan jag lista ut, kan jag få Nobelpriset för det?

11 oktober 2010

7 dagar med VLCD

= minus 4 kg. Nöjd, fast det finns mer att ta utav. Inget hungrig eller ens särskilt sugen. 1:a veckan måste väl vara värst?

Annars en vanlig måndag med ovanligt lite trafik. Ingen bilkö dit och ingen hem? Konstigt då det annars är måndagar som är mest bilar på Stockholmsvägarna.

Jag och Kicki var ute på promenad på lunchen, sol, hög klar luft och tokvackert med alla färger! Visst är alla årstider underbara när de är i sin fulla prakt?

10 oktober 2010

Robinson 2010

Ni som känner mig vet ju att jag bara älskar Robinson. Har sökt typ till alla säsonger. I torsdags var jag ju på hockey och missade första avsnittet (hur f-n kan de sändas på torsdagar!)

Idag tog jag igen det, tack för det tv4/play. Grymt bra. I år har de lyckats med castingen otroligt bra. Vilka profiler!

Maskarna på Carmine Street

Å, så glad man kan bli. Var på bokhandeln och snubblade på Nessers nya. Visste inte ens att den kommit ut på pocket!

Inhandlade också en ny hårborste, då jag glömde den gamla på Getis samt ny mascara och en  sminkväska av den färgglada sorten (den gamla var svart med döskallar) Mannen inhandlade dvd boxen med hela första säsongen solsidan, vi lyckades inte sitta framför TV:n då dessa gick utan såg bara ett fåtal. Apropå det, i går kväll såg vi Bröllopsfotografen, enligt många dålig men  vi tyckte att den var ok (3+)

Dagens ryck (planerade) är att bära in utemöblerna i förrådet inför vintern samt rensa garderoben. Det första skall bli av det andra får vi se. Känns som om det kan vänta några veckor till…

09 oktober 2010

Pontus 15 år

Idag hade familjen Ek-Ricklid-Asplund kalas för Pontus som i dagarna fyller moppe. Magnus valde soffan hemma för att  kolla MoDo-SSK (väljer att inte kommentera den)

PA090056                       Storasyster Gun, svägerskan Åsa samt svågern Ubbe

PA090057                                            Födelsedagsbarnet Pontus

PA090058                                                  Mamma och Lennart

PA090061                    Åsa och Åsa som i dagarna firade 12 år tillsammans

PA090068               Och här är hela familjen som snart emigrerar till Australien

En riktigt bra dag har det varit. Gjort vinter på Getis, gått långpromenad i fint höstväder, handlat en ny mixerstav och inte tyckt ett dugg synd om mig själv!

08 oktober 2010

Jag kan om jag vill (och det vill jag)

Bild0224

Mannen och jag har dragit ut till stugan. 11 grader inne (och ute) var det. Brrr, på med elementen och låta jackan vara på. Nu har vi fått upp den till 18 grader.

             Bild0225 Bild0226

Min mat till vänster, mannens till höger. Ja, just i dag tycker jag lite synd om mig själv fast jag vet att jag tuggat mig till varenda extra kilo alldeles själv. En lite tröst är att itrims chockladdryck blev dubbelt så bra med mixerstav (den är rätt gryning annars) Sen dricker jag den varm. Varm choklad framför TV:n en fredagskväll är ju faktiskt inte så illa? Andra bra saker som gör att jag inte ska gnälla över en månads diet:

Jag är gift med Magnus som älskar mig precis som jag är oavsett antal kilo

Jag har världens finaste barn

Jag har mamma och pappa som lever och är friska

Jag har världens bästa systrar

Och massor av fantastiska vänner!

Så där ja, nu har snart Magnus ätit upp och vi kan hångla i soffan hela kvällen, det är verkligen inge synd om mig :o)

07 oktober 2010

Mario Vargas Llosa

Den stygga flickans rackartyg

Heter alltså årets Nobelpristagare i litteratur. Har inte läst han men ämnar gör, var snabb in på adlibris.se och se det fanns en i pocket: Den stygga flickans rackartyg men den är tillfälligt slut. Nåja, jag har ännu ett gäng böcker på nattygsbordet som ska läsas innan. Bla   Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann  som alla pratar om. Nu läser jag Kallentofts tredje och njuter av den.

Jag är en tuff tjej (dock inte i lyxförpackning för dom är för små allihop) som just nu är mer vek och öm och väldigt lite tuff. Migränen som låg och smygpassade hela dagen  i går bröt ut vid 17 tiden och nockade mig totalt. Ingen imigran hjälpte. Tog en 17 innan jag lämnade jobbet och en 23, man kan inte sova, läsa eller se på TV när det känns som det brinner i huvudet. Familjen var snäll och tyst.  Vid 8 i morse tog jag ytterligare en fast jag vet att man inte ska (enligt ordination skall man inte fler och de är verkningslösa, men man är ju desperat när man VAS:ar en 9:a) Den tog! Efter en timme var den nere på en 3:a. Åkte till jobbet. Jag är nu på dag 4 i min (och Maribels) 28 dagars proteinpulversfastediet. Lätt att skylla på den men jag har ju faktiskt haft migrän i 22 år. Jag ger inte upp, men gud vad jag saknar mat! Vad jag mest vill sätta tänderna i:

Se hela bildenSe hela bildenSe hela bildenSe hela bilden

Kaffe får man dricka men inte med mjölk och då kan jag vara utan. Jag saknar salt inte sött. Mitt mål är inte ett visst kilo egentligen. Mitt mål är att komma i min fina svart/vita skinnjacka, älsklingsjeansen, alla de vita skjortor som hänger i min garderob, den svarta skinnkjolen, fina (dyra) ullkappan etc. Men det är ett tag dit…och ingen huvudvärk, hungerkänsla ska få mig att ge upp. Så det så!

mammogramI eftermiddags var jag på mammografi. Plattade till brösten från olika håll. Svar om 2 veckor, må jag vara frisk.

 

Nyss kom pappa efter att ha varit hos fina syster Gun en natt. Vi ska gå på hockey och se SSK spela mot DIF (om inte huvudvärken kommer åter, än är den inte borta) Nu pannkaksgräddning och gulaschsoppskokning!

                                            Tjingeling!