31 mars 2010

Kvalitetslunch med Lotta

P6210304

Här är min otroligt snygga vän Lotta. Dock är inte fotot taget i dag utan på min födelsedag i somras. Jag har jobbat hemma. Lyssnar på samtal med hörlurar nu i 2 dagar och mina hörselgångar känns som om dom skulle vara i vakuum och känns superkänsliga. Lotta kom på lunch och hade handlat thaimat med sig, yummi! God mat och mycket trevligt lunchsällskap har jag således haft.

När Magnus kom hem åkte vi ut till Getryggen och vred på strömmen och satt i de 2 nya elementen vi köpt. Förhoppningsvis är där varmt och gott på fredag när vi kommer ut. Nu var det kallt och rått men man kunde föreställa sig värmen, levande ljus och massa mys. Längtar dit!

Nere vid vår alldeles egna strand (jag vet, det är ju bara höjden av lyx!) var det ännu vinter med massa is på Östersjön. Känns som det kan lång tid innan istäcket smält och vattnet blivit så varmt att man kan bada.

Bild006

I dag har vi också fått vårt nya supersnygga högtalar paket (4 högtalare, en centerhögtalare och en subwoofer tror jag det heter)  Vi behövde ett och är båda noviser på området. Magnus bryr sig nog lite mer om ljudet och jag lite mer hur de ser ut. Är ni nyfikna klicka här (vi har de vita) Lasse på mitt jobb har det här som en hobby typ så vi har köpt det på hans inrådan. Jag fick tips i går om att köpa bra kabel, finns det olika undrar man sig? Efter att ha surfat runt på nätet ser man att utbudet är enormt! Måste nog maila Lasse i morgon :)

                         Se hela bilden

                               I morgon halv arbetsdag, tjoho!

30 mars 2010

En bra dag i ett bra liv

Jag är i grunden en väldigt lycklig människa. I dag har jag varit ännu lite gladare än vanligt :) I dag hissar jag:

1. Mitt jobb för att det tillåter mig att arbeta hemma. Har gjort en grej som man måste tänka och analysera och det är SÅ svårt på kontoret där man blir störd ideligen. Därför har jag gjort det hemma och ska fortsätta med det onsdag och torsdag med.

                                       ArbetskamraterP1210008

2. Axel som också har varit hemma. Han är tokförkyld och nyser, hostar och snorar så det står härliga till. Men han är snäll och har dukat på bordet till middagen utan att jag frågade samt städat undan massa bråte från sitt rum.

                                           Liten AxelAxel

3. Vädret! +9 och sol. När klockan var 17 var det ännu ljust ute som mitt på dagen (tack för det sommartiden) Jag gick ut och skottade undan den sista snön från altanen samt sopade och satte ut de små påskliljorna som stått på matbordet inne. Sen åkte jag till returen, underbart ställe som har öppet när vanligt folk kan åka dit (14 – 20) Kastade bl.a. Axels rens samt vår fina Webergrill som var helt mosat av snön som rasat från taket.

                                            Sol och +9Sol

4. Min Magnus. Underbara karl, hur kunde jag ha sådan tur att träffa denna man?

                                  13 september 2008CA8XYVK5

29 mars 2010

Måndagen avklarad

På jobbet gick dagen otroligt fort! Väl hemma en snabb middag (rester) och sen åkte vi till Jula för att handla element ut till Getryggen där vi ämnar tillbringa några påskdagar. Scaniarinken stod sen på listan.Bild0542 Vi såg SSK spöa Växsjö i en mycket spännande match. Nu har vi kommit hem och mannen har stekt lite champinjoner.

Bild0543

                                Ingen har en man som jag!

28 mars 2010

Kan den här helgen få fortsätta hela veckan?

En vanlig helg i mars men min/vår helg har varit underbar fast vi inte gjort många knop. I går kom Fredrik och Linda över för en bit mat. Ni trogna läsare vet att Fredrik är mannens barndomskamrat och Linda hans kvinna. Dom passar varandra som handen i handsken. Otroligt trevligt folk! Vi hade en rolig kväll och åt och drack gott, pratade livets allvar men hann också kolla hemnet.se (dom bor inte ihop ännu, och vi bor ju lite trångt)

Linda och jag (Magnus fotade uppifrån, ett trick för oss som inte vill ha dubbelhakor på foton)

P3270047                      Fredrik och mannen i mitt livP3270046

Ställde om klockorna i natt och när man gör det på våren får man ju en timme mindre helg. Känns ju sådär, å andra sidan blir nu kvällarna ytterligare lite ljusare och man kan gå ut och gå efter jobbet. I dag har vi gått en 12,000 stegs promenad. Målet var Intersport för jag behöver nya gåskor. Hittade dock inga som uppfyllde alla mina krav (sköna, snygga och inte för dyra)

Bild0541               Dessa vackra blommor hade Linda & Fredrik med sig

Väl hemma lagar vi lasagne och före den äter vi en chefsallad. Sen fortsätter vi nog att göra ingenting...

27 mars 2010

Vårlördag

Bild0540Vacker ord va? Lördag och vår på samma dag. Lägg till att vi har barnfri helg och att jag sov till 09,15! Har inte gjort mycket, handlat mat och dessa vackra blommor för att spä på vårkänslan lite extra. Ni ser väl det söta biet i vänstra krukan?

I kväll kommer Fredrik och Linda på middag. Vi skall servera följande:

                                  Förrätt

Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja. Kronärtskocka.

                                  Varmrätt

       Oxfilé, klyftpotatis och kantarellsås. Mangosallad.

                                   Efterätt

                 Jordgubbar med maränggrädde.

Kort från kvällen kommer i morgon såklart! Nu hejar vi fram Sportklubben till seger mot Almtuna :o)

26 mars 2010

Hemma

Har missat både Så ska det låta och Solsidan men har umgåtts med mannen. Det gäller att prioritera :o)

P8060140

(PS Väljer att publicera detta foto trots min dubbelhaka! Så vuxen är jag!)

25 mars 2010

Torsdag i Kalix

Vaknade 03 och kunde inte somna om. Sjukt. God frukost men jag höll mig nyttig (och lät bli våfflorna, våffeldagen till ära)

Jobbat.

Gjorde Kalix efter jobbet. Jag har suportat de lokala handlarna och inhandlat ny bh och underbyxor. Märket är Triums Goddess och allt är i svart förstås (men underbyxorna fanns bara i vitt på hemsidan) Självklart är de av den rejäla sorten (till makens förtret)

Everyday Goddess Audrey WHUEveryday Goddess Audrey Hipster

Min storasyster Gun sa en gång att hon köpt en Triumf bh, hon uttalade det så som motorcykelmärket med samma namn. Därför tänker jag alltid på Gunsan när jag hör underklädesmärket Triumf (som uttalas mer svenskt)

På hotellrummet har jag chattat med Magnus, sett vänner och har nu bara Expressen kvar innan jag ska slå ihop mina blå...

PS Det verkar inte bättre än att vi tar tredje raka i kväll :) Vi spöar Leksand i ett fullt Tempel! DS

Till Geir

Bild0538

Hörde att du fick en liten fulbil sist du var uppe i Kalix. Jag hade beställt en liten bil men dom var “tyvärr” slut så jag fick lov att ta denna i stället, tråkigt va?

Jag har aldrig ägt en Volvo, mina föräldrar har aldrig haft Volvo. Morfar hade en Amazon (som jag aldrig körde) Min kommentar är: Positivt överraskad! Kanske det blir en nästa gång.

Tips till alla biluthyrare: Ha ett par solglasögon i handsfacket, nu kommer jag att bli rynkig av allt kisande!

24 mars 2010

Denna dagen, ett liv

Som farbror Melker sa (jag vet, jag har använt den en gång förut, men den är bra!)

Vad säger man? Väck inte den björn som sover?

23 mars 2010

Stockholmsderby

Är det i dag (trots att jag brukar hävda att Södertälje är en egen stad och ingen förort, men AIK kommer från Solna och det är ju faktiskt också en egen kommun) men trots det ligger båda kommunerna i Stockholms län. Sassa Brassa Sportklubben!

SSK

Var på Almega på förmiddagen och lärde mig ytterligare lite arbetsrätt. Sushi med Geir till lunch och på em har lag lyssnat på samtal.

I kväll skall jag köra Axel (och Andreas) till Tumba för de ska provspela med Botkyrkas B-juniorer. Så är det när man spelat i en elitklubb hela livet, plötsligt slås man ut och får inte plats. Som tur är gäller det väldigt många så nu gäller det att hitta en annan klubb så man kan fortsätta med det man älskar allra mest.

I morgon bitti åker jag till Kalix och kommer hem lagom till fredagsmyset. För er som inte vet det ligger Kalix VÄLDIGT långt norrut :o)

File:Kalix Municipality in Norrbotten County.png

22 mars 2010

Dålig sömn, bilkö, jobb och ännu mer scanning

Julbak

Där fick ni en kort sammanfattning av min dag. Här ser ni en glad mamma med söner mitt i julbaket 1992. Annars finns inte jättemånga kort på mig för jag är väl mest bakom kameran. Jag tänkte ta och scanna ett album om dagen och har kanske 5 kvar (men ska ju till Kalix i veckan) Räknar med att Åsorna kan få sin scanner när de varit hemma några dagar :o)

Onåd

Den här boken lyssnar jag nu på. Jag har bara hunnit till skiva 2 och än så länge handlar den om en gubbsjuk professor som ligger med både prostituerade och studenter. Just nu håller han på att få sig en näsbränna. Krister Henriksson läser och han gillar jag! Författaren J M  Coetzee fick Nobelpriset 2003  och verkar värd att lyssna på. Tack Eva på jobbet för att jag fått låna den!

Jag och Eva på Ibiza

Sån här bild skulle jag ALDRIG ta i dag då jag fattar att dessa djur inte har det särskilt bra och är säkert drogade. Ni ser min kusin Eva till höger med apan och jag är hon med lejonet. Kommer inte riktigt i håg vilket år men det är sommaren mellan 8:an och 9:an (men färgerna på fotot är ju fina)

I morgon kan man logga in på skatteverkets hemsida och se hur det går med årets deklaration. Känns som lotteri för en sådan som mig som inte har stenkoll. Förra året gick det så bra så jag har stora förväntningar även i år :o)

Ha en bra måndagskväll alla läsare, snart är det helg igen!

21 mars 2010

Scanning påbörjad!

Åsorna kommer ju hem om en vecka och jag som lånat deras scanner för att scanna alla kort på mina barn när dom var små har inte ens börjat!

I dag fick jag fingrarna ur ändan (man undrar var det uttrycket kommer i från, eller förresten, det kanske man inte vill veta)skanna0003               Liten söt Axel 3,5 år framför spisen på Källfjälletskanna0017 Här är han ungefär lika gammal och har “lånat” mammas mascara

skanna0021                          Lukas dansar på nyårsafton 1997skanna0035 Bröder i mormor och Uffes soffa i Ängelholm. De har nyss badat i iskallt hav (jag och mormodern hade polotröjor och jackor på oss)

skanna0025                                    Oskar på Källfjället

skanna0020                         Bröderna Kilström julafton 1997

Nu ger jag mig för idag, har många kort kvar att scanna men jag nu när jag har börjat går det nog undan :o)

En eftermiddag då vi ska se SSK spöa Rögle i årets första Kvalseriematch.

                                   Sassa Brassa!

20 mars 2010

Vårdagjämning och valpsug

Vilket fantastiskt väder. Sol från blå himmel och +10 grader! Lovley. I dag är det vårdagjämning och dag och natt är just i dag exakt lika långa. Från i dag blir dagarna bara längre och längre ända tills min födelsedag (21/6) då det vänder (sommarsolståndet)

Morgonen var dock inte så lovley. Jag som har enormt svårt att somna om, vaknade av att Johannas alarm på mobilen gick på högt på nedervåningen klockan 06.00. Tjejerna har ju dörr till sitt sovrum så de vaknade ju inte men jag gjorde det och fick gå ner och stänga av och kunde förstås inte somna om. Således hade jag läst LT och DN och ätit frukost tidigt på morgonen. Satte tänderna i Läckberg och har nu inte mycket kvar.

Vi har ju ganska länge diskuterat fördelar kontra nackdelar med att bli hundägare. I dag kom det på tal igen och den dagen vi gör slag i saken ska vi ha en sån här:

En svart labrador av manligt kön. Jag har googlat på hundnamn men vi är inte överens (Eskil är väl fint?). Skaffar vi en har Lukas lovat att vara dag och semesterhusse. Han har ju ett bra jobb som gör att han kan vara med hunden på dagarna då vi jobbar. Isabell gillar också hon hundar, kan inte bli bättre!

Kanske till nästa sommar (denna semester är redan bokad och eftersom försäkringskassan inte har något som heter hundvalpsledighet kräver det massor av planering att skaffa en liten valp)

Varit ute på promenad, hämtat Axel i Nykvarn, varit nere på stan, bäddat rent och spelat på Lotto (man kan vinna 225 miljoner idag och om vi gör det ska vi köpa ett stort hus, säga upp oss från våra arbeten och köpa en hundvalp)

I kväll ska vi äta oxfilé (igen, det är fortfarande den billiga från Willys öppningserbjudande) och se på Millenniumtrilogin. Den sänds ju på TV från i kväll och TV-produktionen är hela 100 minuter längre än biofilmerna.

Ha en bra lördag läsarna mina!

19 mars 2010

Thank God Its Friday!

 

Lång dag på jobbet. Trött då jag åkte hem, inte klar kändes det som men jag hade en son som skulle vara i Scaniarinken 17,15 och jag kunde av den anledningen inte vara kvar längre. Sånt är livet, man får helt enkelt prioritera i vilken ordning saker ska komma (ju äldre man blir ju bättre blir man på´t)

God middag hemma (fläskfilé, klyftpotatis och paprikasås) Sonen tränar och åkte sen till John i Nykvarn. Flickorna är här och ser på TV med oss.

I morgon en blank dag, oj vad jag ska fånga den! Se hela bilden

18 mars 2010

Stig Lindberg

Henriksdal Barstol Bulbous - Ash Brown

Har designat detta vackra tyg. Jag har just beställt nya överdrag till våra barstolar (Henriksdal från IKEA) Bemz heter företaget som kom på den geniala idén att sälja överdrag till IKEA möbler i hur många olika tyger som helst!

P3180042I dag åkte jag till nyöppnade Willys. Trodde hysterin från i går skulle ha lagt sig men satan i gatan vad folk! Jag skulle inte ha mycket, tog bara en korg. Mina armar är nu mer jättelånga för när jag kom till kassan hade jag slagit rekord i hur många varor man kan pressa ner i en alldeles vanlig varukorg. Oxfilé (jo, det fanns kvar!) diskmaskinssalt (just det var ju inget erbjudande på men vi behövde det) WC-rengöringsmedel, mjölk, 3 paket Lätt och Lagom (tre för 32:- typ) och massa annat. För att trösta mig över att ha letat parkering, burit tungt, stått i kö belönade jag mig med en hortensia. Ni trogna vet att det är min absoluta favoritblomma. När den kom i fönstret så började flytta om alla husets blommor. Orkidén är ju den jag fick när jag slutade på Håga och har stått i vårt sovrum, där inte många får glädjas åt den. Nu står den och glänser bredvid den übermulliga hortensian!

Nu ser jag slutspelshockey med mannen under en filt i soffan och myser över att det snart är helg!

Bieffekt…

…av att Blogga har jag upptäckt i dag! Man kan ju lätt som en plätt kolla vad som hände för ett år sedan: Axel bröt armen (om några dagar) Besked om skatteåterbäringen (24/3) Morfars begravning. Allt dokumenterat med foton och allt. Finns kvar även om min dator skulle brinna upp! Bra va?

I helgen ska jag scanna in foton från det att mina barn var små. Lånade ju en scanner av Åsorna när de for och snart kommer dom hem så då blir det till att göra ett ryck!

17 mars 2010

Yes, mer än halva (arbets)veckan gjord!

Upp tidigare än vanligt då jag ämnade vara på jobbet 06,45. Det brukar aldrig var bilköer så tidigt på morgonen men det var det i dag. Arbetsdagen har gått hur fort som helst och ända hann jag inte gå hem i tid.

Väl hemma lagar jag kycklinglevergryta. Jag trodde det var en favorit hos Axel och blev både förvånad och ledsen när han säger att han inte gillar det. Jag vet ju att någon av sönerna gör det och trodde man skulle vara en superbra och snäll morsa som lagar det mitt i veckan (det är inte gjort på en kafferast precis!) Nåja, han fåt äta det ändå. Synd Oskar och Lukas, ni missar en favoriträtt.

Kommer ni ihåg alla bränder som härjade i vår stad för ungefär ett år sedan? Båda de större affärer som ligger när oss brann ner till grunden. I kväll öppnar Willys igen. Massor med kanonerbjudanden men frågan är om man ids åka dit och armbåga sig fram för att hinna roffa åt sig lockvarorna, exempel oxfilé för 98:-/kg eller Daimtårta 5:-/styck. Troligen inte.

Se hela bilden

I går skulle jag ge Cougar town en chans till. Såg de 2 fösta, somnade förra veckan men i går var mina blå öppna. Ärligt, är det så bra? Jag som älskat vänner och sett alla avsnitt 3 gånger och skrattar så högt att mina barn skäms om vi har gäster (typ) hade kanske lite för höga förväntningar. Tycker det är rätt ytligt och skrattade inte en gång. Då gillar jag i så fall Christine bättre (som kommer direkt efter) Men det finns ju inte en chans att man (läs jag Marie) orkar hålla sig vaken så länge!

Nu återstår kvällens dilemma, ska jag ta tag i den där strykhögen eller ska jag spara den till helgen?

16 mars 2010

Långlunch på Långbro

Bild0536

För er som inte skaffat Facebook kan jag bara säga gör det. För ungefär en vecka sedan fick jag en nygammal kompis där. Lollo som jag var bästis med i gymnasiet addade mig. Otroligt roligt, det var 20 år sedan vi sågs sist men i dag bjöd hon på lunch på Långbro värdshus. Hon var sig så otroligt lik både i utseende och sätt! Nu ska vi äta lunch i maj  igen.

Efter lunchen åkte jag hem och jobbade. Skulle göra en sådan där grej då man helst ska vara ostörd och det gick utmärkt i hemmets lugna vrå. Sen gav jag blod för 42:a gången i mitt liv, alltså borde jag ha gått ner 650 gram i dag (om 1 ml blod väger 1 gram, någon som vet?)

Bild0531 

På bilden ser ni Isak, min guddotter Sofis yngsta son i famnen på min mamma. Jag glömde att jag fotat honom, var ju mammas jobb när han var där och kollade hörseln här om veckan. Så söt, så söt!

image

Natten som var sov jag som en klubbat oxe (eller kattunge :o))

15 mars 2010

Att sova gott, är guld värt

Varför i bövelen sover jag så dåligt på söndagsnätterna? I natt vaknade jag flera gånger och från 04 kunde jag inte somna om. Fastnade i negativa tankebanor och låg bara och vred och vände mig. Suck, kommer somna ovaggad och tidigt i kväll (men det gör jag alltid, jag har inte insomningsproblem)

I övrigt en bra dag, börjat på en ny ljudbok i bilen, verkar lovande!

14 mars 2010

Kvällens middag

Förrätt: Nachos (för att göra Lukas, Axel och möjligen Isabell glada)

Varmrätt: Oxfilé, palsternackspuré, grön sparris och bearnaisesås. Barnen vet inte just det där med palsternackspurén och fast dom är stora tror jag inte att vare sig Lukas eller Axel ens skulle smaka om jag sa vad det var. Vi säger mos och sen ser vi hur resultatet blir.

Denna beasås fick 5+ i Allt om mat som vi prenumererar på (mannen vill helst ha Ellbes hemkokta men den var slut)

Oxfilé har vi fyndat färsk för 149:- kilot i veckan. Tysk, vilket förvånar mig lite, brukar vi importera kött därifrån? Brasilien och Irland är ju vanligt men i dag chockar vi alltså med Tyskt.

Efterätt: Ben & Jerry glass, i dessa smaker:

                    

Bon apetit mina vänner vad ni än ska äta!

13 mars 2010

Tjejsnack, promenad och en helt annan tjej

I går var vi då hemma hos Kamilla, i hennes nya lägenhet. Otroligt snygg, så som hon själv. Annat än de evakueringslägenheter Eva och framförallt jag själv hade när vi skilde oss. William och sedermera även Ludde var hemma. En kväll med massa bubbel, god mat, prat om livet, kärleksrelationer (den diskussionen är ju alltid levande), arbetet (ingen har fattat vad Kamilla gör på jobbet, hon förklarade en gång till men jag fattar ändå inte, vi kan säga att hon jobbar med försäkringar och gör en massa roliga saker på sitt jobb typ representerar)P3120033                                          Annelie

P3120034                                       Kamilla

P3120035                                                Eva

P3120036William var barista och det gjorde han otroligt bra! Tyvärr gillar han inte att vara med på kort.P3130039En fantastisk vårdag har vi haft i dag. Maken och jag gick på promenad och fick känna att solen börjar bli varm.

P3130041Bild031Här är en helt annan tjej, som inte var med i går kväll men fanns i tankarna hos mig. Otroligt snygg, kortet är taget 1940 mitt under kriget och eftersom hon var född 1911 så är hon alltså 29 år när hon var till fotografen. Tänk er 1911! Vad mycket hon måste ha hunnit vara med om under sitt långa liv.

Bild032Här är året 1944 och hon får besöka fotografen igen, denna gång tillsammans med Ragnar. Nejlikor i buketten så som min egen mormor hade, det har man ju aldrig i dag. Nejlikor är ju egentligen otroligt vackra men har ju av någon anledning fått en begravningsstämpel över sig, eller hur?

I kväll skall vi äta oxfilé med kantareller och “bara vara” och en bra dag i mitt liv har snart passerats…